Jól indult a magyaroknak a Melges 24 európai versenysorozat

Címvédőként érkezett, ezüstéremmel távozott a Melges 24 European Sailing Series sorozat első fordulójáról a magyar Chinook csapat. Az olaszországi Triesztben futott versenyen változatos szelekben futamgyőzelmet is szerezve érték el az összetett második helyét Csoltó Ákosék.

A Chinook csapat 2024-es idényének első, "bemelegítő" versenye 2 hete Opatijában volt, majd a napokban Triesztben megkezdték az idei European Sailing Series sorozatukat. A versenyen, a hol a csapat címvédőként indult, 3 nap alatt 8 futamot rendeztek.

„Tudtuk, hogy nem az első nap dől el semmi, türelmesek és fegyelmezettek akartunk lenni végig a 3 nap során” – derült ki Csoltó Ákos beszámolójából. Mind irányban, mind erőben változékony szelet jósoltak az előrejelzések, így hideg időben hosszú vízen töltött órákra készültek. Az első napon nem hibáztak nagyot, de jól sem mentek, 8., 4., 6. és 7. helyeken futottak célba, ami a nap végén az 5. helyre volt elég a 9 ország 26 egysége között.

A második napon megint egy 8. és 6. hely, nagy hibát nem vétettek, ekkorra viszont már majdnem minden ellenfelük betlizett, de kiesővel így is csak a 6. helyen álltak. A verseny harmadik, zárónapján forgolódós "össze-vissza", a balatonihoz hasonló szélben koncentrált versenyzéssel mentek egy első és egy második helyet. Mivel ellenfeleik ezt a napot sem úszták meg nagyobb hiba nélkül, ezekkel a futameredményekkel a horvát Razjaren csapat mögött megszerezték az összetett ezüstérmet, s mellé a corinthian aranyérmet.

A Csoltó Ákos, Tomai Balázs, Weöres Botond és Litkey Balmaz összeállítású csapat két hét múlva Szlovéniában, Portorozban folytatja a versenysorozatot. Bár az egyik szél felőli rajtnál „fröcsögött a gél”, így az olasz kárszakértő szemléje után addigra remélhetőleg tökéletesre javítják az olasz hajóépítők a csapat hajóját.

Támogatóink: