Íme az Optimist válogatott névsora!

A hétvégi F.W. Raiffeisen Private Banking ifjúsági kupán vált véglegessé a névsor.

Az idei Torreviejában, Palamósban, a Garda tavon, Portorozban megrendezett nemzetközi OP verseny és az idei idénynyitó, a balatonföldvári F.W. Raiffeisen ifjúsági kupán elért összesített eredmény alapján dőlt el a tizenkettes válogatott keret listája. A korai kerethirdetés logikus lépés az osztályszövetségtől: így minden érintett nyugalomban és koncentráltan készülhet a 2024-es főversenyekre, az argentínai világbajnokságra és az olaszországi, carrarai Európa-bajnokságra.

A négy külföldi és az egy hazai verseny alapján alakult ki a tizenkettes keret, eredményességi sorrendben: 1. Gereben Barnabás (SVE), 2. Siklósi Lóránt (AVKE), 3. Márton András (BYC), 4. Török Csanád (BYC), 5. Verebély Nadin (SVE), 6. Vágó Mátyás (SVE), 7. Dávoti Tamara (BYC), 8. Téglás Donát (AVKE), 9. Szegedi Hunor (SVE), 10. Zsidai Anasztázia (THE-YKA), 11. Németh Abigél (AVKE), 12. Varga Mihály (SVE).

A válogató sorozat teljes eredménylistája: https://optimist.hu/valogato/

Még eldöntendő kérdés, hogy közülük ki indulnak a világbajnokságon, és kik az Európa-bajnokságon, egyebek közt az argentínai nagy szeles óceáni pálya sajátosságai is befolyásolhatják az induló csapat összetételét.

Az április 14-én végetért F.W. Raiffeisen Private Banking Ifjúsági Kupa főrendezőjének, Erdélyi Bélának ezúttal nem volt szerencséje a széllel: mindössze három futamot sikerült megrendezni, leginkább flautéban, a szeszélyes körülmények miatt különösen fájó volt sokaknak, hogy nem sikerült elegendő futamot megrendezni a kiesőhöz.

Eredmények:https://spartacus.hu/media/2023/12/RIK_R1_R2_R3_.pdf

Az ifjúsági fiú dobogó sorrend: Márton András (BYC), Siklósi Lóránt (AVKE), Keszler János (BYC)

  Leány dobogó sorrend: Verebély Nadin (SVE), Makara Júlia (AVKE), Holesová Lívia (Szlovákia)

  Serdülő fiú dobogó sorrend: Gereben Barnabás (SVE), Lackó Márk (BYC), Zsidai Konrád (THE-YKA)

Fotó: Varga Dorottya

visyla

Támogatóink: