Ifjúsági VB: ígéretes kezdés Búziosban

A katamarános Litkey Sámson és Dardenne Naia futamot nyertek és harmadikok az első nap után!  

Az első futamban 4. helyen végeztek egy nagyon szoros befutóval a franciákkal. Ebben a mezőnyben ez egy kiváló futameredmény, Európa-bajnok, világbajnok versenyzőket előztek meg. A harmadik futamban szintén 4. helyen végeztek, így az összesített 3. helyen állnak.

Jól kezdtek a lány skiffesek, 29er hajóosztályban Fehér Boróka és Fehér Szonja is a második futamban másodikként futottak be, ezzel pillanatnyilag hetedikek a 25 hajós mezőnyben, három futam után.

Fiú skiffesek, 29er osztályban Kis-Szölgyémi Soma és Juhász András Sámuel három futam után a biztató 8. helyen állnak a 30 hajós mezőnyben.

Forgolódó szél és nagy hullámok voltak a jellemzők a 19 év alatti vitorlázók World Sailing világbajnokságán. 

Minden hajóosztály számára kilenc futamra írták ki a világbajnokságot, kivétel a szörf, nekik 18 futam dönti el a helyezéseket. 

Szörfben Kossovics Máté a 32 induló közül, négy futam után, a 19. helyen áll.

Sigmond Soma az egyszemélyes dingiben (ILCA 6) két futam után 33. a 48 indulóból, az első futamban a rajtnál fekete zászlós büntetést kapott, ez még benne van a számításban, de hamarosan kiejtheti, három futamból ugyanis már van kieső.

Két személyes dingiben, azaz 420-ban az Érdi Félix – Lacza Zaránd páros pillanatnyilag 16. a 24 indulóból, nekik is csak két futamot sikerült megrendezni a nyitónapon. 

A világbajnokság második napjára, december 12-ére borús időt, 12-16 csomós déli szelet ígérnek a meteorológusok, komoly, 3 méteres hullámzás mellett.

 

Hajrá magyarok!

 

A verseny honlapja: https://worldsailingywc.org/ 

A verseny facebook oldala: https://www.facebook.com/YouthWorlds 

Eredmények: https://worldsailingywc.org/notice-board/ 

visyla

Támogatóink: