Hungarian Soling Open

Wossaláék ismételten győztek a SOLING Nyilt Magyar Bajnokságon.

2010. június 24. csütörtök - 1. nap

Osztrák, német, holland és magyar csapatok részvételével június 24-én megkezdődött Balatonalmádiban a Nyilt Magyar Soling Bajnokság és RAMADA Kupa vitorlásverseny.


A verseny Főrendezője, Litkey Farkas mindjárt az első napon a kiváló időjárásnak és ragyogó szélviszonyoknak köszönhetően 3 futamot rendezett.


A friss, időnként erős szélben a Wossala-Vezér-Németh összeállítású magyar csapat két első és egy második helyezéssel állt a mezőny élére, maga mögé utasítva a Koch-Koch-Bornemann összeállítású német csapatot, akik az idei brazíliai Világbajnokságon aranyérmet szereztek. Meglepetésre a dr.Varjas Sándor-Kovácsi László-Meretei Gábor összeállítású magyar csapat kiemelkedő teljesítménnyel (3-2-3) a harmadik helyről várhatja a folytatást.

 

 

 

2010. június 25. péntek - 2. nap


Az AUDI SAILING TEAM (Wossala-Vezér-Németh) valamennyi futamban késhegyre menő küzdelmet vívott a világbajnok német egységgel, végül pontegyenlőséggel, az utolsó futamban elért jobb helyezésükkel kerekedtek felül a Koch-Koch-Bornemann összeállításban versenyző németeken. Wossaláék ezzel megismételték tavalyi győzelmüket, amikor szintén Kochék állhattak a dobogó második fokán. Óriási meglepetést okozva 3. helyen végzett a Dr. Varjas-Kovácsi-Meretei összeállítású magyar egység, akik az utolsó két futam megnyerésével még  növelni is tudták előnyüket a holland, osztrák német és magyar csapatokat felsorakoztató flotta 4-ik és további helyezettjeivel szemben.

Támogatóink: