Finneseink jól szerepeltek a brit bajnokságon

Pál Gaszton 19., Beliczay Márton 20. helyen végzett a 86 hajós erős mezőnyben.

Erős a mezőny a brit bajnokságon Falmouth vizein, hiszen ezután  kezdődik a Gold Cup, vagyis az osztály világbajnoksága, ahol a még fennmaradt olimpiai indulási jogokért küzdenek majd a mieink is. 

Mindenesetre eddigi szereplésük bíztató.
Pár sor a Hungarian Sailing Team Facebook oldaláról, Litkey Árpád szövetségi kapitánytól:
"Ma volt a második nap a Brit Finn bajnokságon Falmouth-ban. 
 

Tegnap két futamot rendeztek. 12-13 csomósról folyamatosan gyengülő szélben voltak a futamok, a második végére 4 csomósra csökkent a szélerő. Nehezítette a vitorlázást, hogy a hullámok megmaradtak a korábbi szélnek megfelelő, 1,5-2 méteres nagysággal. Mindkét futamban a bal oldal dominált. A mieink eleinte próbálkoztak a jobb oldalon is, de ez nem jött be. A második futamban jó sebességüknek és taktikájuknak köszönhetően a 8. és 9. helyen futottak be. 

A mai napon három futamot rendeztek. Folyamatosan erősödő szélben vitorláztak, 8-ról erősödött 14-15 csomósra. A hullámok a szélnek megfelelőek voltak. Az első futamban nehéz volt a taktika, mert nagyon csíkos volt a szél. Mindkét oldalról fel lehetett érni az elejébe és mindkettőről le is lehetett maradni. Futamról futamra gyorsulva a nap végére hozták a legjobb eredményüket mindketten, mint az első napon. Pál Gaszton a 15. helyen áll Beliczay Márton a 24. jelenleg a 83 indulóból.
Holnap még két futam lesz, az előrejelzés 18-20 csomós alapszelet ígér."
 
Árpi beszámolója óta lezajlott a hatodik és a hetedik futam is és ezzel véget ért a Brit Bajnokság. Sajnos Gasztont a hatodikban a szigorított rajtbál kizárták, így ő valamelyest hátrébb csúszott az összetett listán. Ugyanakkor Beliczay Marci javítani tudott korábbi helyezésén, így a két magyar egymás közelében végzett az összetett listán a 19. és a 20. helyen, de nem szorosan, hiszen köztük 26 pont van Gaszton javára.
Mindenesetre ez csak főpróba, az igazán lényeges kérdésekre majd a Gold Cupon kapunk választ.

Támogatóink: