Nagyhajós Bajnokság: csütörtöki tervek időjárás-előrejelzéssel

Csütörtökön kezdődik és vasárnapig tart a 14 hajóosztályt érintő Nagyhajós Országos Bajnokság. A szervező Magyar Vitorlás Szövetség (MVSz) 500 vitorlázót és 120 hajót vár a versenyre, amelyet négy pályán rendeznek meg. Csütörtökön három futam van tervben mind a négy pályán. 

Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség - Nagyhajós Országos Bajnokság versenyutasítása

Csütörtök reggel - nem sokkal 8 óra után - gyenge, 1-2-es keleti, északkeleti szél fújt Balatonfüred térségében. A Met.hu (Országos Meteorológiai Szolgálat) időjárás-előrejelzése szerint pedig csütörtökön mérsékelt (10-20 km/h), helyenként kissé élénkebb ( 25-30 km/h) északkeleti szelet reggel a nyugati medence térségében még átmenetileg 35-40 km/h sebességű széllökések is kísérhetik. Késő délelőttől az  egyre inkább keletire, délkeletire forduló szél élénkülhet (~30 km/h körül) meg időnként a térség keleti részén. Főként a délután folyamán zápor, zivatar környezetében átmenetileg megerősödik (40-60 km/h), zivatarral viharossá is válhat (60-70, néhol 80 km/h) a szél. A több órás napsütés mellett délelőtt a Balatonnál általában gyengén felhős A legmagasabb nappali hőmérséklet 31, 32 fok körül alakul. Késő este 24 fok valószínű.

A csütörtöki futamok után, 19 órakor lesz kezdődik a Nagyhajós Bajnokság vacsorája a "Szöviben". A bajnokságot szervező MVSz szeretne minden hajóosztályról egy-egy csapatfotót készíteni emlékként: a fotózásra minden érintettet vár a szövetség augusztus 24-én pénteken 18 és 19 óra között a "Szövi" kikötőben. Minden hajóosztály számára egy saját feliratos zászlót is készíttetett az MVSz, a zászlókat pedig a fotózás után megkapják az osztálykapitányok. Tőlük a szövetség azt kéri, úgy szervezzék össze a hajósokat hogy pénteken mindenki ott legyen a fotózáson. Utána pedig mindenkit szeretettel vár az MVSz egy üveg Kékszalag Sörre (Horizont Delight IPA Kraft Beer).

További fontos információk, például a verseny menetét érintő, a versenyiroda által kiadott közlemények a Nagyhajos Bajnokság hunsail.hu-s aloldalán, itt találhatóak.

Támogatóink: