Érdi Mári újabb remek eredménye

Ezses Tamástól kaptuk a hírt: 

"December 8-án véget ért az idei vitorlás élsport egyik utolsó nagy nemzetközi versenye, az "Olimpiai Hét" Las Palmason, a Kanári szigeteken. Ezen a megmérettetésen az olimpiai hajóosztályokból hazánkat 3 balatonfüredi versenyző képviselte: Érdi Mária, Vadnai Benjamin és Vadnai Jonatán.

Hármuk közül Érdi Máriának sikerült legjobban helytállnia a nemzetközi felnőtt mezőnyben. 16 éves ifjúsági korú versenyző létére sikerült  a fantasztikus 7. helyezést elérnie a radial-os lányok között. Vadnai Jonatán a 24., Vadnai Benjamin a 26. helyen zárta a versenyt."

Eszes Tamas

 

A magyar versenyzők többhetes sikeres edzés sorozatot zártak le ezzel a versennyel. Örömteli, ha egy ilyen eseményen ráadásként még sikerül jó eredményt is elérni. Különösen mivel Érdi Mári ezzel egy valóban csodálatos évet zárt, öt korosztályos világ- vagy Európa-bajnoki éremmel!(részletesebben lásd lejjebb) 

Gratulálunk!

Érdi Mária
A Yacht Club Budapest versenyzője, 16 éves, kétszeres korosztályos világbajnok. 2013-ban robbant be a magyar vitorlázás legjobbjai közé, és 2014-ben tehetségét és kitartását igazolva további  kiugró sikereket ért el.
2014-ben már elsősorban az olimpiai Laser Radialban versenyez. Április elején, élete első Világkupa versenyén a felnőtt olimpiai mezőnyben Arany csoportba került, és megnyerte az utolsó futamot. 
A 2014-es Byte világbajnokságon a Garda-tavon hajója technikai problémái által is sújtottan bronzérmes lett, majd Loanóban az Európa-bajnokságon 2. helyen végzett.
Szintén ez évben Laser Radiál U17 Európa-bajnokságon bronzérmet, majd ugyanebben a kategóriában augusztus 3-án világbajnoki címet szerzett! Ugyanezen a vébén az idősebb korosztályban, az U19 versenyen is felállhatott a dobogó második fokára!
Vagyis 2014-ben összesen 5 (!) darab világ- vagy Európa-bajnoki érmet szerzett utánpótlás korosztályban. Még fontosabb, hogy rendre egyre jobban helyt áll az olimpiai osztályban a felnőtt versenyzők között is!
Az Ifjúsági Olimpián a kínai Nancsingban 11. helyen végzett. Santanderben nem indult az olimpiai kvalifikációs ISAF Világbajnokságon, mert életkora miatt neki elsősorban a következő Olimpia lehet a cél.

Támogatóink: