Érdi Mári megnyerte az év első Világ kupa versenyét!

Szombaton délután, hosszú várakozás után gyenge szélben rendezték meg az ILCA 6 éremfutamot az 53. Trofeo Princesa Sofia regattán. Mári vezető helyen került az első tíz helyezett számára rendezett dupla pontos futamba, tizennégy pontos kényelmes előnnyel.
Az éremfutamban kilencedik lett, valószínűleg a közvetlenül mögötte álló két ausztrálra vigyázott. Ez is elegendő volt, hogy megnyerje a 10+1 futamos versenyt. A viharos széltől a flautéig minden előfordult a héten... Mári magabiztossága, okos, a hibák elkerülésére koncentráló versenyzése meghozta a sikert a szélsőségesebben, több hibával vitorlázó ellenfeleivel szemben. Világ-, és Európa bajnok, olimpikon vitorlázónkkal interjút készítünk a mallorcai verseny részleteiről. A többi hajóosztályban magyar versenyző nem került éremfutamba. 
Európa-bajnoki ezüstérmesünk, az olimpiára készülő Vadnai Jonatán a 193 induló közül 25. lett. Már korábban jelezte, nem teljesen egészségesen utazott Mallorcára. Voltak remek részeredményei, amelyek igazolták képességeit: egyebek közt futamot sikerült nyernie az arany csoportban, a legjobbak között.
Kellemes meglepetés volt a 49er szkiffek ezüst csoportjába, a középmezőnybe bekerült párosunk, Szabó Roni Oszkár és Pais-Hank Olivér. Távolabbi olimpiai terveikre nézve biztató ez az összetett 47. hely a 85 induló közül. IQFOiL szörf osztályban Szentiványi Sára a 72. lett a 76 induló közül. A következő nagy megmérettetés, az utolsó olimpia előtti Világ kupa verseny április 20-27 között lesz Hyéresben, ez a hagyományos 55. Hyéres Olympic Week. Újabb fényes sikereket, jó szelet minden magyar résztvevőnek!
Fotók: Sailing Energy/Princesa Sofía Mallorca
visyla

Támogatóink: