Zoran Grubisa előadása az előnyszámításról október 11-én

Érdekes előadásra és szakmai beszélgetésre kerül sor október 11-én kedd este 6 órakor a "Szöviben", vagyis a Magyar Sport Háza (1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.) földszinti nagy tárgyalójában!

A Magyar Vitorlás Szövetség eghívására Budapestre érkezik Zoran Grubisa horvát szakértő, az ORC számítási rendszerek aktív tudója és formálója: Elsősorban az ORC előnyszámítás sokoldalú lehetőségeiről beszél majd annak érdekében, hogy segítse az ebben rejlő lehetőségek pontos megismerését és a számítás jobb elterjedését a magyar vitorlázásban.

A vale való találkozást az Összevont Cirkáló osztály kezdeményezte, akik miután elégedetlenek voltak a yardstick adta lehetőségekkel, ezért az elmúlt szezonban már az ORC számítás egyik legegyszerűbb verzióját (ORC Club) alkalmazták az osztályban versenyző különféle hajók teljesítménykülönbségeinek az értékelésben való kiegyenlítésére. Ám ahogy az az előnyszámítások esetén kikerülhetetlen, az alkalmazott megoldás messze nem tökéletes, ezért keresik a legtöbb sikerrrel kecsegtető tovább lépést.

Az október 11-i előadás nyílt, arra szeretettel várunk minden érdeklődőt! A Zoran Grubisával való találkozó, az előadás és beszélgetés lehetőségéről értesítést, meghívót kaptak az osztálykapitányok. Általuk és ezúton pedig minden érdeklődő vitorlázó.

A magam részéről (Ruji) még annyit segíthetek az előnyszámítás iránt érdeklődőknek, hogy a mellékletbe ide teszem az előnyszámítások történetéről illetve és az ORC-ről korábbi években írott cíkkeim szövegeinek egy-egy példányát. Az azokban található esetleges pontatlanságokért -nem vagyok előnyszáítás guru - előre is elnézét kérek. Tekintsék ezeket pusztán populáris firkáknak egy komoly témáról! Hiteles információk Zoran Grubisától hallhatók majd!


Csatolt fájlok:

Támogatóink: