Dockyard Kupa Balatoni Évadzáró

A versenynek kettős tétje volt: a kellemes évadzárás néhány olimpiai, kishajós és utánpótlás osztályban, illetve az, hogy sikerül-e végre pontot tenni a nehezen megvalósuló 420-as és junior 470-es bajnokságra.

Ugyanis az OTP Junior Bajnokságon augusztusban Balatonfüreden a gyenge szélben mindössze két érvényes futamot sikerült összehozni e két osztály számára. A 420-asok szeptemberben Balatonfűzfőn folytatták a bajnokságot, ám ott is csak egyelen kis futamot sikerült levitorlázniuk. Így ez az utolsó lehetőség maradt a befejezésre.
Szombaton még ragyogó napsütésben, vasárnap már szürke, szemerkélő esőben nem fújt a szél. Illetve annyi fújt néha, hogy szombaton a "gyerekpályán" két, a nagyobbak, az olimpiai osztályok (és az F18) számára egy futamot sikerült lebonyolítani. Másnap fordult a helyzet. Akkor az utánpótlás osztályoknak volt egy futamuk és a másik pályán vitorláztak kettőt a versenyzők a gyenge és gyengülő szélben.
Mindenesetre így sikeresen zárult az OTP Junior Bajnokság is. Összeségében hat futammal a 420-asban és öttel a junior 470-esben. 

Támogatóink: