Balatoni Vitorláshét végeredmények

A F18-as és M3-as katamaránok Csopak és Alsóőrs előtt, a Laser Standard, Radial és 470-es osztályok Füred előtt versenyeztek a bajnoki címekért. Az M3-as osztályban flottabajnokságot futottak, de a többieknél teljesültek az érvényes magyar bajnoksághoz szükséges feltételek.
Az időjárás az első napokban gyenge szelekkel nehezítette a versenyrendezők dolgát, de az utolsó napon fujó 12-16 csomós szélnek köszönhetően 8-11 futamos bajnokságokat sikerült lebonyolítani. 

A legtöbb osztályban egyetlen versenyző vagy hajó fölényesen diadalmaskodott. Igazi kiélezett harc az elsőségért csak a Laser Radialban volt, a fiúknál és a lányoknál egyaránt. 
A világbajnokok, vagyis a Vadnai-testvérek a többiektől többnyire elszakadva külön versenyt futottak a bajnoki címért. Kezdetben Benjamin vezetett, ám Jonatán az ötödik és a hatodik futamon meglepte a bátyját, és átvette a vezetést. Az utolsó napi három futamon azonban Benji győzelmekkel állította vissza a korábbi helyzetet, és lett magabiztosan magyar bajnok.
A lányoknál egy osztrák versenyző Catherine Dapeci versenyzett a legjobban. Mögötte nagy harc folyt a női magyar bajnoki címért. Kezdetben Virág Flórának és a futamot is nyerő Héjj Vikinek állt a zászló. Az ujdonsült Byte világbajnok Érdi Mária egy elrontott futam után még egyet hibázott fekete zászlós rajtnál., így jelentős hátrányba került ellenfeleihez képest. De az utolsó napi jó szélben fölényesen verte ellenfeleit, és könyedén ledolgozva ponthátrányát lett magyar bajnok.
Laser Standardben az olimpiai kvalifikációra komolyan készülő Tomai Balázs nem talált ellenfelet magának. Tíz futamból nyolcat megnyert.
470-esben hasonlóan nagy pontelőnnyel győzött Margitics Botond és Serke Áron. Nekik lehetett volna komoly ellenfelük a vízen, mert a BYC-es, Gyapjas Balázs vezette egység hozzájuk hasonlóan négy fuitamot nyert. Csakhogy túl sok óvott futamuk gyűlt össze ahhoz, hogy egyáltalán a dobogóra is felférjenek...
A katamaránoknál Váradi-Szabó János és Petheő Tamás az utolsó futam előtt már hazavitorlázhatott. Hét futamgyőzelem után már nem lehetett elvenni tőlük a bajnoki aranyat.
Az M3-asoknál az összes futamon első Jankovics Gábor - Székely András kettős nyerte a flottabajnokságot.

Támogatóink: