Az MVSZ elnöksége jóváhagyta a 2023-as Egyesületi ranglistát.

2023-ban a Magyar Vitorlás Szövetség 147 egyesülete közül 78 került fel az éves egyesületi rangsorokra. A World Sailing osztályokban 31, a  Nemzeti osztályokban 47 klub került a szerzett pontok alapján értékelésre, ami a klubok tagságának versenyeken elért eredményességét mutatja. A díjátadóra a 2024. évi rendes közgyűlésen kerül majd sor.

https://hunsail.hu/egyesuleti-ranglista-2023

A Budapest Boat Show csütörtöki napjának harmadik fejezetében Böröcz István a Balatonfüredi Yacht Club ügyvezető igazgatója és Sükösd Balázs, a Spartacus VE elnökségi tagja a ranglista fontosságáról, a klubok helyzetéről és együttműködéséről beszéltek.

“Egyik egyesületnél sem ez az alapvető cél, hogy ebben a pontozási rendszerben előrébb kerüljön, illetve nem e szerint alakítjuk a napi életünket, de valószínűleg egy jó tükör a működésünkre.” - Sükösd Balázs (Spartacus VE)

“Egy nagyobb klub nagyobb, szélesebb tevékenységi körrel rendelkezik amihez több ember kell, a több embernél több tudás van… hogy megosszuk a tudás lehetőségét az egy nagyon fontos dolog…Egy kis országnak kis közösségéről beszélünk, ahol együtt kell eredményeket elérni, egyedül nem lehet valamit megcsinálni, mindig közösségekben kell gondolkozni. Ezeket a kooperációkat szerintem nagyon-nagyon fejleszteni kellene a jövőben, és mindenkinek ehhez úgy kellene hozzáállni, hogy nem ellenfeleket nevelünk magunknak, hanem játékos társakat. Nem ellenségeket, hanem ellenfeleket… Itt ha minél többen mehetnek egy-egy versenyre, minél többen vannak, annál élvezetesebb és annál nagyobb a merítés arra, hogy a nemzetközi megmérettetésekhez a kiválasztásnál a legjobbat találjuk meg.” - Böröcz István (Balatonfüredi YC)

“Végre megint vannak szövetségi kapitányai a Vitorlás Szövetségnek elég hosszú idő után, erre pénzt áldozunk, ez az egyik kulcsa, mert az ő céljuk az pont ez, illetve a velük szemben az elvárt igény, hogy integrációs szerepkört vállaljanak fel, húzzák össze a tudást.” - Sükösd Balázs (Spartacus VE)

“...a ranglistákon szereplő eredmények mögött nagyon-nagyon sok magán teljesítmény, magántulajdon van. Nagyon nehéz ezt a sportágát úgy beintegrálni, ahogy mondjuk egy futballt vagy a kézilabdát vagy a kajak-kenut, ahol szövetségi eszközökkel megy az egész sport…nagyon jó eredményeket ért el most már a magyar vitorlázás, és ezek mögött az eredmények mögött nagyon sok egyéni és klub teljesítmény van és a Magyar Vitorlás Szövetségnek ezt kell felölelnie.” - Böröcz István (Balatonfüredi YC)

A teljes beszélgetés megtalálható a Hunsail TV-n: https://youtu.be/wQSRTa538Bg

Támogatóink: