Az évad eddigi legkomolyabb nemzetközi eredménye!

Június 21-én fejeződött be Kielben Európa egyik leghíresebb vitorlás versenye a Kieli Hét, amely egyben a 2010-2011-es ISAF Világkupa sorozat záró eseménye. Az összes olimpiai hajóosztályt is felvonultató  regattán a Laserben induló Berecz Zsombor a 102 hajós mezőnyben a 8. helyen végzett.

 

Berecz Zsombor - Laser Standard

 

Berecz Zsombor a VVSI SC versenyzője jelenleg a magyar vitorlázók közül a legesélyesebb arra, hogy decembereben az ausztráliai Perth-ben megrendezésre kerülő olimpiai kvalifikációs versenyen indulási jogot szerezzen a Londoni Olimpiára.

 

Az idén megrendezett ISAF Világkupa versenyeken a nagyon erős nemzetközi élmezőnyben egyre javuló teljesítményt nyújtva fokozatosan javulnak az eredményei. Ezt koronázta meg a kieli,Világkupa sorozatot záró versenyen.

 

A selejtezőfutamokon nagyszerűen vitorlázott és a hatodik helyen kezdhette az utolsó, csak a legjobb tíz versenyző küzdelmét jelentő, dupla pontszámmal számító Éremfutamot. A Laserben meszokottnál is szorosabb, kiélezettebb futamon a hajók méterekre, centikre vitorláztak egymástól mindvégig. Zsombi többször volt az első háromban is. Végül a szinte egy kupacban a célba futó tíz hajóból hetedikként futott be. Így - a hetedikkel pontazonosságban - a nyolcadik helyen végzett..

 

Laser végeredmény

 

A többi magyar versenyző eredménye a verseny utolsó előtti napján híreinkben is közöltekhez képest nem változott, mivel több futamot a legtöbb osztályban már nem sikerült megrendezni:

Bakóczy Róbert - aki tanulmányai miatt hosszabb időszakot kihagyott a nemzetközi versenyzésből -  a 73. helyen végzett a Laser Standard mezőnyben.

Laser Radialban Karé Réka 17. lett az 51 hajós versenyben.

Finn osztályban negyvenheten versenyeztek. Náluk sikerült még futamot rendezni, amelyen a magyarok az összetett helyeiken már nem javítottak.  Pál Gaszton 18., Beliczay Márton 25,,  míg Hirschler Richárd a 38, lett.

Női 470-esben a Sipos testvérek 16. helyen végeztek a tizenkilenc hajós mezőnyben.

 

 

Támogatóink: