A Magyar Vitorlás Szövetség ismét részt vett a Bálványosi Szabadegyetemen

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, kajakozó, úszó és vízilabdázó olimpikonjaink mellett, a “vizesek” képviselőjeként, az MVSZ is lehetőséget kapott arra, hogy beszámoljon az éppen három éve - dr. Kollár Lajos, korábbi MVSZ-elnök által - itt meghirdetett, határon túli magyar fiataloknak szóló, a Rákóczi Szövetség közreműködésével folyamatosan megvalósuló vitorlástáboroztatás tápasztalairól.

2022-ben hét vitorlástáborra kerül sor Tihanyban. Orfűn és Nyékládházán. A táborok 180 Kárpát-medencei fiatal számára biztosítanak lehetőséget az értékes nyári kikapcsolódásra. Tavaly pedig a program keretében öt nyári vitorlástábort tartottak Orfűn, Tihanyban és Nyékládházán, akkor összesen 150 fiatal ismerkedhetett meg a vitorlázással. 

Visszakanyarodva az idei Bálványosi Szabadegyetemen való szereplésre: a részvétel lehetőségét a szövetség egyúttal kihasználta arra is, hogy az MVSZ tiszteletbeli elnöke és Borók György elnöki tanácsadó átadja Bilbok Géza tusnádfürdői plébánosnak a Szövetség által felajánlott ruhaadományokat, amelyet a helyi karitász fog kiosztani a rászorulók között.

Támogatóink: