Gyapjasék VB-n az olimpiai helyszínen

Ma elkezdődtek a versenyek a 470 junior világbajnokságon Japánban, mégpedig Enoshimánál, ott, ahol az 1964-es Olmpiai Játékok vitorlás versenyei voltak, és ahol 2020-ban újra vízre szállnak az olimpikonok. Bizonyára ott lesznek közöttük a mostani junior VB legjobbjai közül is néhányan, remélhetően Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor is.

Férfi 470-esben a mezőny éppen olyan, mint egy olimpián: kicsi és rendkívül erős. 10 nemzet 38 hajója versenyez, és ebből a kis mezőnyből is nagy részt tesznek ki a japán egységek. Ám ettől senki se gondolja, azt, hogy a mezőny hígabb lenne. A japán 470-es utánpótlás önmagában kőkemény, így nem pusztán a 2016-os junior világbajnok Keiju Okadával kell számolni, de jónéhány japán kettőssel is. Okada új csapattárssal Kotarou Matuoval az oldalán vág neki a címvédésnek úgy, hogy a múlt héten megnyerték a japán bajnokságot. Volt világbajnok mancsaftja Naoya Kimura a tavalyi bronzérmes kormányossal Daichi Takayamával ült egy hajóba. És ennek megfelelően erős a japánok több párosa is.

De ott van a világbajnokságon a pár hete lezajlott garda-tavi Európa-bajnokság teljes élmezőnye. A kétszeres Európa-bajnok olasz Giacamo Ferrari és Giulio Calabro, akik sikeresen védték meg címüket a francia Hippolyte Machetti - Sidoine Dantes kettőssel szemben. Rajtol Japánban is az izraeli bronzérmes Maor Abu és Yoav Rooz, és persze ott van az EB negyedik Gyapjas Balázs és testvére Gyapjas Zsombor is.  Reméljük nem babonásak, mert a hajójuk orrára ragasztott rajtszámuk 13-as lett.
Rajtuk kívül pedig ausztrál, brit, hongkongi, svájci és amerikai egységek teszik teljessé és még erősebbé a mezőnyt. 

A futamok ma elkezdődtek, már zajlanak és nyomon is követhetők a világbajnokság honlapján.

A női mezőnyben 11 nemzet 25 hajója versenyez.

*******************
A 470 junior világbajnokság elérhetőségei:

A vilgbajnokság honlapja: 2017juniorworlds.470.org

Élő jelentések a futamokról: http://smarttrac.jp/category-list/?rno=28

VIDEO - Beau Outteridge készíti a videó beszámolókat amelyek a Facebookon és a You Tube-on láthatók.

Sajtóközleményekre be lehet jelentkezni itt:  a "SIGN UP FOR NEWS" linken jobbra alul a világbajnokság honlapján.

470 junior VB a közösségi oldalakon:
Facebook - www.facebook.com/470-Olympic-Sailing
Twitter - www.twitter.com/470Sailing
YouTube - www.youtube.com/470OlympicSailing


Csatolt képek:

Támogatóink: