Érdi Mári is mehet a tokiói olimpiára

 Érdi Mári is olimpiai kvótát szerzett Aarhusban. Összetettben a tizedik helyen áll, így indulhat a pénteki éremfutamon is elindulhat.

Fotó: Cserta Gábor / Magyar Vitorlás Szövetség

Berecz Zsombor világbajnoki győzelme  és olimpiai kvótaszerzése után a Laser Radial osztályban vitorlázó Érdi Mári is megszerezte a tokiói indulás jogát. Érdi Mári az utolsó futamában csütörtökön a 11. helyen ért célba, így a 10. helyen állt az óvási tárgyalások eredménye előtti, nemhivatalos eredmény szerint. A magyar vitorlázó csapata a Hunsail.hu-val csütörtök délután közölte: az olimpiai kvóta megvan és Érdi Mári indulhat a pénteki éremfutamon. (Csütörtök kora délután még csak az volt biztos, hogy Érdi Mári megszerezte a tokiói indulás jogát, de az esetleges óvási tárgyalások miatt az éremfutambeli indulása még nem volt 100 százalék. Nem sokkal 17 után Érdi Mári csapata közölte, hogy nem volt Érdi Mári helyezését érintő óvás, így ott lesz a pénteki éremfutamon.) Érdi Mári csapatán keresztül közölte, hogy nagyon örül az olimpiai kvótának. A csütörtöki versenynapról röviden annyit mondott, hogy a szél összevissza fújt és izgalmas küzdelem folyt az aarhusi pályán.

Ragyogóan szerepelt az idén

Érdi Mári egyébként az idén nagyon jól szerepelt, elképesztően magas szinten tudott nagyon egyenletes versenyzést produkálni. A Világkupa-fordulók közül a még tavaly októberben a japán Gamagoriban rendezett versenyen nem indult, idén januárban Miamiban 4., illetve áprilisban Hyères-ben az 5. végzett (Miamiban az éremfutamot megnyerte). 

Majd a nemrég még Világkupa-fordulónak számító, hatalmas hagyományokkal bíró, nagyon rangos Palma de Mallorca-i versenyen, a Trofeo Princessa Sofián megszerezte élete első felnőtt „világversenyes" dobogóját, harmadik lett. A májusban a franciaországi La Rochelles-ben rendezett Európa-bajnokságon pedig az 5. helyen végzett. 

Támogatóink: