Berecz is, Vadnai is 11. Kielben

Finnben és Laser Standardban is közvetlen élmezőnyben végzett Berecz Zsombor, illetve Vadnai Benjamin. Mindketten nyertek futamot, és e mellett Berecz két, Vadnai pedig három tízen belüli helyezést ért el. Vadnai Jonatán 23. lett Laserben.

A nemzetközi mezőnybe 9 hónap után a Kieler Wochén visszatérő Berecz Zsombor futamgyőzelemmel és 3., valamint 8. helyezésekkel az összetettben végül a 11. helyen zárta a versenyt, ami az utolsó nagy regatta volt a kvótaszerző világbajnokság előtt. "Bemelegítő versenynek kicsit erős volt, mivel szinte minden nap viharos szél volt. Amiért idejöttünk az kiderült, a mezőny megmutatta, hogy miben maradtam le az elmúlt hónapokban. A következő hónapban ezeket a hiányosságokat kijavítjuk és felkészülve érkezünk a világbajnokságra" - írta Facebook oldalán a magyar finnes.

A 69 hajót számláló mezőny - amelyben 2-3 nagymenő kivételével az összes élversenyző szerepelt - élén az új-zélandi Josh Junior végzett a norvég Anders Pedersen és a brit Ed Wright előtt.

A Laser Standard osztályban Vadnai Benjamin ugyancsak a 11. helyen végzett, testvére, Jonatán pedig a 23. lett. Benjamin megnyerte az első futamot, ezen kívül 5., 7. és 9. helyeken is végzett futamokban. Jonatán legjobb helyezése 8. volt. A versenyt a német Philip Buhle nyerte a brit Elliot Hanson és két horvát vitorlázó, Filip Jurisic és Tonci Stipanovic előtt.

A teljes eredménylistát itt lehet nézegetni.

Szerző: Molnár Csaba / Magyar Vitorlás Szövetség

Támogatóink: