Yardstick Trophy 2019

A Magyar Vitorlás Szövetség a Balatonfüredi Yacht Clubbal, a Bahart Zrt,-vel, a Kenese Marina Port VSE-vel együttműködésben az idén is megszervezi a Yardstick Trophy Kupasorozatot.

A versenysorozat elsődleges célja, hogy hogy a nagyhajós, szabadidős vitorlázók egyszerűsített adminisztrációs feltételekkel, de maximális biztonsággal, flottaversenyzési lehetőséget biztosítson a teljes vitorlás szezonban és a Balaton egész területén. A kezdő vitorlázók tanulhatnak a gyakorlottabb társaiktól, versenytapasztalatot szerezhetnek, gyakorolhatnak. A Yardstick Trophy-versenyek komoly előnye, hogy a részvételhez nincs szükség versenyengedélyre. A Yardstick Trophy Kupasorozat másik célja, hogy bővüljön a vitorlázók, ezen belül a verseny- és túravitorlázók tábora, ezen keresztül hozzájáruljon ahhoz, hogy a vitorlázásra mindennapos sportként tekintsenek az emberek. Továbbá segíti azt is, hogy a Balaton még vonzóbb turisztikai célpont legyen.

Az idei Yardstick Kupasorozat technikai okok miatt döcögősen indult. Egyrészt azért, mert a Magyar Vitorlás Szövetség az idén szerette volna megújítani a sorozatot és szakmai programokkal bővíteni, de idő hiányában erre várhatóan csak jövőre kerül sor. Másrészt a korábbi szervezők közül többen saját versenyeiket a versenyrendszerenbelüli ranglistaversenyként kívánják megrendezni, ez pedig kizárta annak lehetőségét, hogy a Yardstick Trophy Kupasorozatban lehessen értékelni a regattákat. Az is hátráltatta a sorozat szervezését, hogy bár a Magyar Vitorlás Szövetség, Nagyhajós Bizottság, Technikai Bizottság elkészítette a régóta frissítésre szoruló új Yardstick előnyszámítási rendszert, ám a tesztelés során felbukkanó technikai jellegű hibák javítása miatt sajnálatos módon csúszik a bevezetés.

A fenti problémák ellenére idén is lesz Yardstick Trophy Kupasorozat, amelyre a szervezők - Magyar Vitorlás Szövetség a Balatonfüredi Yacht Clubbal (BYC), a Bahart Zrt. és a Kenese Marina Port VSE várja a vitorlázókat.

A sorozat állomásai (az eredmények a csatolt Excel-fájlokban találhatóak):

1. Tolnay Kálmán Emlékverseny (Az Balatonfüredi Yacht Club) május 4. Balatonfüred 

2. Bahart Regatta I. május 18. Badacsony

3. Bahart Regatta II. június 22. Siófok

4. Bahart Regatta III. július 6. Balatonszemes

5. Horváth Boldizsár Emlékverseny július 14. Balatonfüred

6. Bahart Regatta IV. augusztus 10. Balatonlelle

7. Bahart Regatta V szeptember 14. Balatonboglár

8. Őszi Regatta október 19. Balatonkenese

A Yardstick Trophy Kuparosozat 2019 részletes versenykiírása - benne a szabályokkal, díjakkal - a csatolt dokumentumban olvasható.


Csatolt fájlok

Támogatóink: