Oktatások Előadások

  

Téli elméleti előadássorozat 2016 - 2017-ben

December 14-én Kopár Istvánnal kezdődött újra az immár hagyományosnak tekinthető és az elmúlt három évben rendkívül népszerűnek bizonyult MVSz által szervezett téli vitorlás elméleti előadássorozat. A rendezvényeken a legjobb magyar vitorlázók, sportszakemberek beszélnek érdekesnél érdekesebb vitorlás témákról. 

Nagy örömünkre az idén Érdi Mária, közvetlenül a Miami világkupa versenye elött, időt szakít arra, hogy előadóként részt vegyen a Magyar Vitorlás Szövetség 2017. január 18-án megrendezésre kerülő elméleti előadásán.

Az előadások továbbra is ingyenesek, azonban az elmúlt években is olykor kicsinek bizonyult a Magyar Sport Háza legnagyobb előadóterme, így a most is a várható nagy érdeklődésre tekintettel, a részvételre regisztrálni kell. 

A regisztrációs, interneten kitölthető űrlap elérhetősége:

https://docs.google.com/forms/d/107ZQACskLvKlcneUpUc8nNXz62KkgiRI3zrzV_DMG0I/edit?usp=sharing

Az előadások tervezett rendje:

    2.    2017. január 18-án szerdán, 18 órakor

           Érdi Mária olimpikon, ifjúsági világ- és Európa-bajnok, valamint Brencsán Dávid edző előadása

 

    3.    2017. február 22-én szerdán, 18 órakor

           Majthényi Szabolcs tizenegyszeres világbajnok vitorlázó előadása

 

    4.    2017. március 22-én szerdán 18 órakor

           Litkey Farkas olimpikon, világbajnok és tizenkétszeres Kékszalag győztes vitorlázó előadása

 

Helyszín:

Magyar Sport Háza
1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3.
I. em. nagy előadóterem

1. előadás

Az MVSz hagyományos téli előadás sorozatának első estjén december 14-én a Golden Globe Race 2018 szóló földkerülőre készülő Kopár István lesz az előadó.

Újabb, egészen különleges szóló földkerülő versenyre készül a vitorlázó, aki 1990-91-ben egyedül és egy kikötéssel a magyarok közül elsőként vitorlázta körül a földet Salambo nevű Balaton 31-esével, aki magyar lobogó alatt elsőként indult transzatlanti versenyen (America 500 - Colombus Race 1992-ben), aki 1995-ben - szintén egyedül vitorlázva - kelet felől nyugatra haladva kerülte a Jóreménység-fokot, és aki először szervezett földkerülő magyar vitorlás csapatot, majd 1996-97-ben győzelemre is vezette a MOL-HUngária 1100 nevű 55 lábas hajót.

Kopár István már jó ideje az Egyesült Államokban él és dolgozik. Most Budapestre látogat, és örömmel fogadta el a Magyar Vitorlás Szövetség felkérését, hogy előadást tartson legújabb nagy kalandjáról.

http://www.hunsail.hu/hirek/december-14-kopar-istvan-budapesten


2015 - 2016

2016.február 5-én pénteken este hatkor újra kezdődik, az immár hagyományosnak tekinthető és az elmúlt két évben rendkívül népszerűnek bizonyult MVSz által szervezett téli vitorlás elméleti előadássorozat. A rendezvényeken a legjobb magyar vitorlázók, versenyrendezők és versenybírók beszélnek érdekesnél érdekesebb vitorlás témákról. 

Idén nagy örömünkre a legtöbb időt vízen töltő, az Olimpiára, a válogatókra készülő versenyzőink is igyekeznek időt szakítani arra, hogy előadóként részt vegyenek. Az elmúlt években világ-, és Európa-bajnoki címeket gyűjtött versenyzőink közül február 5-én talán csak Érdi Mári nem tud eljönni a budapesti Magyar Sport Háza nagy előadótermébe, mert nagy valószínűséggel külföldön lesz. Ha mégis úgy alakulna a programja, hogy Budapesten tud lenni, akkor ő is csatlakozik az előadókhoz.

Az előadások továbbra is ingyenesek, azonban 2014-ben és 2015-ben is olykor kicsinek bizonyult a Magyar Sport Háza (1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.) legynagyobb előadóterme, így a most is várható nagy érdeklődésre tekintettel a részvételre regisztrálni kell. 

A regisztrációs, interneten kitölthető úrlap elérhetősége: http://goo.gl/forms/FlMJxKIj85

Az előadások tervezett rendje, az előadókkal és témaköreikkel:

  1. 2016. február 5. péntek, 18 óra

Téma: Olimpikonjaink, világ és Európa-bajnokaink előadása

Előadók
Berecz Zsombor: Rajt taktika,stratégia
Tomai Balázs: 
Vadnai Benjamin: Fizikai felkészülés
Vadnai Jonatán: Iskola és élsport
Domokos András: A hatékony munkamegosztás és fedélzeti együttműködés
Vezér Károly: Csapatépítés


  1. 2016. február 24 Szerda 18 óra

Téma: Hajóbeállítás, hajóvezetés
Előadó: Majthényi Szabolcs


  1. 2016. március 16 Szerda 18 óra

Téma:  Cirkáló bőszeles szakasz, valamimt a túra verseny stratégia és taktika
Előadó: Litkey Farkas


  1. 2016. április 13 Szerda 18 óra 

Téma: A nevezéstől a díjkiosztóig sikeresen: versenyrendezői és versenybírói tanácsok
Előadó: Fluck Benedek és Böröcz Bence


Az előadások továbbra is ingyenesek, de előzetes regisztrációt kérünk. A regisztrációs űrlap elérhetősége:  http://goo.gl/forms/FlMJxKIj85

Támogatóink: