Laser ranglista verseny - Balatoni Yacht Club

Laser ranglista verseny
Balatoni Yacht Club

Az első versenynapon, azaz augusztus 12-én kellett volna kezdődjön a magyar bajnokság előtti utolsó ranglista verseny, de az időjárás nem tette lehetővé. Szél hiányában még egy futam rendezésének kísérletére sem volt lehetőség. Egész napos parti halasztás után a rendező, Farkas Péter a másnapi folytatás mellett döntött.

Reggel egy órával korábban kezdett a társaság, aminek meg is lett az eredménye, a Standard és a Radial osztályok két, a 4.7-es mezőny egy futamot teljesített. Friss, 5–8 csomós szélben kezdődtek a futamok, a másodikban azonban fokozatosan csökkent, az első két rajtoló osztálynak még egy pályarövidítéssel meg lehetett menteni a futamát, a 4.7-esek azonban az első pályajel után megálltak, így azt kénytelen volt a rendező félbe szakítani. A szél kimúlt.

Rövid vízi várakozás után parti halasztás következett. A helyzet reménytelennek tűnt. Három óra elmúlt, mikor a Melges pályáról jó hír érkezett: ott, Füred alatt fújt a szél. Alsóörsön ugyan nyoma sem volt, de kiindultak a rendezők. Rövidesen leterjedt egy 4–5, majd egyre frissülő nyugati, igazi szél. Negyed órával később kezdődhetett a rajteljárás, és két újabb futamot sikerült befejezni.

Eredmények: https://byc1912.hu/wp-content/uploads/2020/08/08.13-esti-eredm%C3%A9nyek.pdf

Támogatóink: