Kiváló magyar szereplés a Traunsee-n tartott Dragon-versenyen

Kiválóan szerepeltek a magyar hajók az elmúlt hétvégén a felső-ausztriai Traunsee-n tartott Traunseedrachen elnevezésű Dragon-versenyen. A gyönyörű nyári időben, gyenge szélben rendezett regattát a frissen sült magyar bajnok, Gömbös Lóránd hajója nyerte, Jakab László a harmadik, Homola László pedig az ötödik helyen végzett a tíz hajós mezőnyben.

A verseny külön érdekessége, hogy az Union Yacht Club Traunsee és a Magyar Dragon Szövetség között létrejött megállapodás értelmében ez a verseny az először kiírt Alpok-Pannónia Kupa első fordulója is volt. A második rész az őszi Johan Anker Kupa lesz, amelyet Balatonfüreden rendeznek.

„Az osztrák és a magyar Dragon flotta közös versenyeitől azt reméljük, hogy sikerülni fog növelni a hajóosztály nemzetközi aktivitását a két országban” – mondta Náray Vilmos, a Magyar Dragon Szövetség elnöke.

A verseny fontos állomása volt a jövő évi balatonfüredi Dragon Európa-bajnokság előzetes marketingkampányának is. A pénteki estén a kiváló osztrák gombócspecialitásokhoz a a Homola Pincészet kiváló balatoni borait kóstolhatták a jelenlévők, s egyúttal meghívást kaptak a Balatonfüredi Yacht Clubban jövő év május végén tartandó versenyre. A verseny főárbocán a magyar EB zászlaja lobogott, s az Alpok-Adria Kupát megalapító Thomas Puxkandl, az Union Yacht Club Traunsee elnöke számára Náray Vilmos személyesen adta át az EB-t hirdető pólót

„Nagyon fontosnak tartjuk, hogy személyesen hívjuk meg a versenyzőket erre az eseményre, amely az osztály elitje számára a jövő év legkiemelkedőbb versenye lesz” – hangsúlyozta Náray Vilmos.


Csatolt képek:


Csatolt fájlok:

Támogatóink: