Kerekedi utánpótlás ranglistaverseny - első nap - április 29.

Mag Andrea fotói

Már közel harminc éves hagyomány, hogy a május 1-i hétvégén Csopakon, a Kereked Vitorlás Klub által rendezett versenyen találkoznak az utánpótlás osztályok.
Nagy öröm, hogy idén az Optimist osztály rekord számmal, 106 hajóval képviselteti magát. Így részükre két csoportban, selejtező és döntő futamokkal zajlik a verseny. A 29er osztály első hazai versenyét futja 6 hajóval, amely hasznos tapasztalat mind a versenyzőknek, mind a rendezőknek. Sajnálatos, hogy - részben a jövő heti érettségik, részben párhuzamos versenyek miatt- a 470 és a Laser osztályok hajói nem neveztek versenyre.  420 osztályban 9 hajó méri össze tudását.
Az első versenynapon, szombaton az erősen forgolodó és erőben is 7-15 csomó között változó északi szélben mindkét pályán három futamot sikerült megrendezni. 420 osztályban az Izsák Botond- Csébfalvi András (Kereked VK) páros vezet két futamgyőzelemmel, 29er-ben három első hellyel a Kocsis Bálint-Pavlik András (SVE) áll az élen. Optimist osztályban szoros az első három versenye: 1. Jeney Máté 5.0, 2. Nagy Bendegúz 5.0, 3. Benyó Máté 6.0