Olimpiai bajnokot verve ért célba Vadnai Benjamin

A 2. nap is Vadnai Benjáminnak sikerült jobban a két magyar közül Melbourne-ben, a Laser Standard világbajnokságon.

A 3. és a 4. kvalifikációs-futamban azonos csoportba kerültek a Vadnai fivérek. A szélre szerdán nem kellett várni. Vadnaiék csoportja rajtolt utolsónak és mivel az első csoport csak 4.-re tudott elrajtolni, természetesen fekete zászló alatt, csúszott minden. Végül a kék és a piros csoport is feketezászlós rajttal indult, de nekik már a második sikerült.

 Vadnai Benjamin óriásit küzdött szerdán, előbb egy szabálytalan manőver miatt ment a mezőny után gyakorlatilag az utolsó helyről, szinte rögtön a rajt után, majd a 4. futamban rossz oldalt választott és ezért került komoly hátrányba. Elégedett volt a teljesítményével, hogy mindkét helyzetet megoldotta és a szerdai 8. és 7. hellyel az összetettben a 15.-ként várja a folytatást. Büszke magára, hogy mindkét futamban megelőzte a kétszeres olimpiai bajnok brazil Robert Scheidtet. „Mindkétszer húszon kívül kerültem az első krajcbóját, ahhoz képest a top tíz egy nagyon jó eredmény. Nagyon elégedett vagyok a sebességemmel. Lelkemet kiköptem, mire a mezőnyt utolértem, körülbelül 190-es pulzussal kerültem az első krajcbóját. A rajt után kellett csinálnom egy kettőfordulós büntetőt és onnan jöttem vissza. Fejben nagyon jól össze tudtam magam rakni mindkét futamra. Jó érzés volt Robert Scheidt mellett elmenni krajcban, végre kicsit erősebb vagyok nála. Hátszélben is el tudtam tőle lógni, nagyon pozitívan állok a fejleményekhez”- értékelt Vadnai Benjamin a 2. nap végén.

 

A 2. nap és négy futam után így áll a mezőny: http://sailingresults.net/?ID=80326

http://sailingresults.net/sa/results/race.aspx?ID=80326.1.1.4

Vadnai Jonatán leginkább azért volt bosszús, kicsit csalódott, mert mindkét futamban vitorlázott a top ötben, de a második felében a versenynek valamin mindig elcsúszott. Előbb a 10., majd a 15. helyen ért célba, összetettben 40. a csütörtöki két (záró) kvalifikációs-futam előtt. Úgy érzi, nem lehet gond a bejutás az aranycsoportba.

„Még mindig nem jönnek úgy össze a dolgok, ahogy szeretném. Ma is maradt még bennem. Kicsit jobban ki kell nyitnom a szememet a folytatásban, jobban figyeljek a változásokra. Ma is lehetett látni egy felhőt, ami jött, de nem néztem eléggé az eget, jobban oda kell figyelni”- magyarázta önkritikusan Vadnai Jonatán, hozzátéve, hogy fizikálisan jól bírja a vébét.

Támogatóink: