MVSz-tájékoztatás a tisztújításról

A tisztújítás során két elnökségi tag mellett a fegyelmi és etikai bizottságba további öt tagot választanak. Az öttagú jelölőbizottság (Borsos Zoltán, Dénes István, Hrehuss Pál, Jamrik Péter és Kelecsényi Péter) 2020. március 24-én tartotta alakuló ülését, ahol Dénes Istvánt választották meg a bizottság elnökének. 

A jelölőbizottság ezúton tájékoztatja a tagságot, hogy az MVSz-tagszervezetek 2020. május 4-ig juttathatják el írásban személyi javaslataikat a jelölőbizottság elnökének, Dénes Istvánnak címezve az MVSZ titkárságának hunsail@hunsail.hu e-mail címére, „MVSZ  közgyűlés – jelölés” tárgy megjelöléssel.

A jelölést a hatályos Alapszabály 5.3.30. számú bekezdésében szabályozottak szerint kell megtenni:

“A jelölőbizottság a közgyűlés előtt legalább 50 (ötven) nappal köteles a tagokat a Szövetség honlapján értesíteni arról, hogy a megválasztandó tisztségekre legkésőbb a közgyűlést megelőző 25 (huszonöt) nappal a jelölő bizottság elnökének kezéhez címzett, de a titkársághoz írásban eljuttatandó személyi javaslatokat jogosultak tenni. A személyi javaslatot a tag képviseletére jogosult személy vagy ennek meghatalmazottja köteles aláírni. A tagok vezető tisztségviselőkre, valamint az egyéb testületek tagjaira
vonatkozó javaslatait a jelölőbizottság elnöke terjeszti a tisztújító közgyűlés elé.”

Tekintettel arra, hogy az MVSz-nek érvényes támogatási szerződése van a GINOP 7.1.2 és 7.1.9 pályázatra vonatkozóan, nyomatékosan felhívjuk a tagság figyelmét arra, hogy a GINOP-pályázat feltételrendszere kiköti, hogy offshore-céggel rendelkező személy nem lehet elnökségi tag, mert az azonnali támogatásmegvonással és visszafizetési kötelezettséggel jár. Mivel az MVSz Alapszabálya ilyen kitételt nem tesz, ezért a tagságot ezúton tájékoztatjuk, hogy az érvényes elnökségi tagi jelölésekhez a következő nyilatkozatokat is kérjük csatolni: 

„Nyilatkozat az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 50. § (1) bekezdés c) és a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3. § (1) 1. pontjának való megfelelésről” - a nyomtatvány innen tölthető le

Budapest, 2020. március 25.

MVSZ Tisztújító Közgyűlés Jelölő Bizottsága


Csatolt fájlok:

Támogatóink: