Mihálkovics Kupa: Földvár ad otthon a regattának május végén

Május 25-26. között kerül sor az 52. Mihálkovics Kupa - Jeep Renegade Nagydíjra. A központ Balatonföldvár lesz az előnevezés pedig megkezdődött a Magyar Vitorlás Szövetség VIHAR rendszerében.

Ápolni a hagyományokat, mégis haladni a korral és a Balaton egyik legjobb vitorlásversenyét megrendezni - ez volt a szervezők célja, amikor tavaly új kezekbe került a Mihálkovics Emlékverseny. A regatta új gazdáinak sikeres bemutatkozását követően természetesen idén is megrendezik az 52. Mihálkovics Kupa – Jeep Renegade Nagydíjat május utolsó hétvégéjén, Balatonföldvár központtal. Névadó partnerként idén is az FCA Central and Eastern Europe Kft. lesz, amely a Jeep márkán keresztül kívánja hangsúlyozni a sportág iránti elkötelezettségét.

„Idén is örömmel álltam neki csapatommal a verseny szervezésének. Bárhol találkozom versenyzőkkel, mindenkitől azt hallom, hogy milyen jó volt a tavalyi és mennyire várják az idei versenyt. Ezért érdemes csinálni!” - mondja Horváth Péter, a Mihálkovics Kupa főszervezője. Hozzátette: „Továbbra is a fejlődés a célunk, valamint az, hogy egy olyan versenyt rendezzünk, amelyen nemcsak a vízen, de a parton is színvonalas programok várják a versenyzőket és családjaikat.” Előzetes visszajelzések alapján több mint 100 hajó nevezésére számítanak a rendezők.

A vitorlázás technikai csúcsát jelentő katamarános csapatok a Mihálkovics Speed Race-en mérhetik össze tudásukat a stílszerűen karbonból készült vándorkupáért.

Már lehet előnevezni a versenyre a Magyar Vitorlás Szövetség VIHAR rendszerében. A helyszíni nevezések leadására a rajt előtti napon, május 24-én lesz lehetőség Balatonföldváron és Balatonfüreden. A nevezési feltételeket az itt elérhető versenykiírásban találhatják meg az érdeklődők.

Az 52. Mihálkovics Kupa - Jeep Renegade Nagydíjról szóló részletes sajtóközlemény és még több információ itt olvasható


Csatolt fájlok:

Támogatóink: