Máltai edzőtáborral zárták az évet a Vadnai testvérek

A múlt év utolsó napjaiban nemzetközi csapattal edzőtáborozott Máltán Vadnai Benjamin és Jonatán. Bár a magyar élversenyzők versenyzők ezúttal kihagyták, volt magyar résztvevő a hagyományos Palamós-i Christmas Race-en is.

„A tréning célja a fizikai felkészülés volt a jövő évi szezonra, ennek keretében a februári világbajnokságra” – számolt be Vadnai Jonatán év végi máltai edzőtáborukról klubja a balationfüredi Yacht Club (BYC) honlapján. A december 5. és 21. között tartó tréningen napi 3 és fél órákat vitorláztak nagyon intenzíven és pörgősen. Az év végi edzőtáborra komoly nemzetközi csapat állt össze, Vadnaiékhoz (a tavalyi japán vébén 20. és ezzel kvótaszerző Benjamin, és 31. Jonatán mellett a 18. ciprusi Pavlos Kontides, a 15. horvát Tonci Stipanovic és a 24. Filip Jurisic, a 17. orosz Sergey Komissarov, valamint a 113. japán Segawa Kazumasa edzenek együtt) csatlakoztak olasz, dán, szingapúri és indiai versnyezők is. Az edzőfutamok és a rajtok tehát egész szép létszámú mezőnyben mentek le. A február 9. és 16. között az ausztráliai Melbourne-ben rendezett világbajnokságig már nem lesz versenyük, a versenyrutint pedig fenn kell tartani, így a népes nemzetközi csapat kifejezetten jól jött.

„A helyszín választásában a fő szempont az volt, hogy erős szél fújjon folyamatosan, így minden nap tudtunk lógni és erősödni.” A vízen fokozatosan növelték a terhelést, az elején még 3-4 percenként belefújt az edző a gyakorlatokba, a végén pedig már 10 percig is tartott egy kemény, tempós speed test.

Az utolsó nagyobb nemzetközi versenyén, a spanyol Costa Brava-i Palamósban rendezett Christmas Race-en Vadnaiék osztályában, a laser standardban indult az egyetlen magyar részt az ugyancsak BYC-es Zink Leon. A közvetlen karácsony előtt tartott versenyen hét futamot sikerült rendezni, a magyar versenyző az összesített listán az 50. helyet szerezte meg. Legjobb futameredménye az utolsó menetben elért 16. pozíció volt.

Szöveg: Molnár Csaba / Magyar Vitorlás Szövetség

Fotó: BYC

Támogatóink: