Kitűnő magyar kezdés a 29er világbajnokságon

A legjobb magyar páros három futam után a 4. helyen tartózkodik.

A lengyelországi Gdyniában a Volvo Sailing Days keretein belül zajló 29er világbajnokság első versenynapján pompás rajtot vett a Jeney Máté-De Jonghe Artúr kettős: a negyedik helyen állnak az összetett listán három futam után. Hosszabb parti halasztás után délután 1 körül hagyta el a kikötőt a brit főrendező, David Campbell-James vezényelte két rendezőhajó, majd egy órán belül követte őket a két pálya négy mezőnye is. A 355-10 fokról fújó 7-9 csomós szélben a pályatűzés végére rajtra készen álltak a mezőnyök is.

Az A pályán – ahol a sárga és kék csoportok versenyeztek – tisztán mentek el az első két futam rajtjai, a harmadik – miközben a szél „pumpásra”, azaz 10 csomó fölé erősödött - már beesett egy-egy UFD és a kék csoport rajtját általános visszahívás után meg is kellett ismételni – immár fekete zászló alatt.

A négy magyar hajó közül ketten – a Lászlófy Levente-Nyáry Dániel és a Fodor Ákos-Seres Dániel egységek – a kék, Jeney-De Jonghe és a Szabó Roni Oszkár-Petrányi Botond pedig a piros csoportban (azaz a B pályán) kezdték a vébét. Legjobban Jeneyék indítottak, az első három futamban 4., 3. és 2. helyeken futottak célba, így az összetettben a 4. helyen állnak. Szabó Roniék a 65., a másik két magyar egység pedig a 70., illetve a 138. helyet foglalják el.

A részletes eredményeket itt lehet nézni.

Szöveg: Molnár Csaba / Magyar Vitorlás Szövetség

Fotó:  Szymon Sikora / World Sailing, Cserta Gábor / Magyar Vitorlás Szövetség

Támogatóink: