Hivatalosan is megnyitott a Budapest Boat Show

Ganczer Gábor a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója és dr. Kollár Lajos a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke ma 14 órakor hivatalosan is megnyitotta a 29. Budapest Boat Show-t, amely az előző éveknél is nagyobb kiállítói létszámmal büszkélkedhet. A Magyar Vitorlás Szövetség szokás szerint saját kitelepülési helyszínén várja az érdeklődőket a G pavilonban a színpad közelében.

A kiállítás szervezői idén is változatos programokkal, beszélgetésekkel készültek az érdeklődők számára. A részletes program IDE kattintva elérhető.

Szövetségünk saját standján készül szakmai beszélgetésekkel, melyekre nagy szeretettel várjuk a látogatókat. Azoknak, akik mégsem tudják személyesen meghallgatni a beszélgetéseket, a szövetség facebook oldalán élőben is közvetítjük.

Holnap délelőtt  Nemes Attilával beszélget Szépvölgyi István a Vitorlázz Itthon főszerkesztője, hogy mindenki megfelelő tájékoztatásban részesüljön a hajók vizsgáztatási rendjével, a külföldről hazánkba hozott hajók honosításával kapcsolatban. Később szintén Attilától igyekszünk minnél többet megtudni a hazai vitorlás oktatási lehetőségekről, a jogosítványszerzés menetéről, a vitorlás iskolák széleskörű szolgáltatásairól.

Nem sokkal később a VitorlásSuli Programban résztvevő néhány klubbal beszélgetünk majd: 2019-es évben elért eredményekről, rövidebb és hosszabb távú terveikről, a vitorlástáborok választékáról és a SuliProgram szerepéről a magyar utánpótlás nevelés terén.

Szó lesz még a kishajós túrázási és ezzel összefüggésben a sólyázási lehetőségekről, a kikötői vendéghelyek használhatóságáról és ennek kapcsán a megoldási alternatívákról, mely témákban Dénes István és Gerő András lesz a vendégünk és Holczhauser András a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára is csatlakozik a téma boncolgatásához.

A szakmai beszélgetéseink programtervét az alábbiakban olvashatják.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt! 

Péntek:

11:00 – 12:00

Lajstromszám – avagy hogy vizsgáznak a vitorlások

  • Hajók vizsgáztatása, követelmények, metódus, eljárásrend, díjak / külföldről behozott hajók honosítási lehetőségei

A fekete gömb – avagy hol és hogyan köthetünk ki a Balatonon

  • Kikötési lehetőségek a Balatonon / bójamezők létrehozása / pontonok mibenléte / sólyázási alternatívák

A parttól 1000 méterre – avagy jolléval a Balatonon

  • Kishajós túrázási lehetőségek a Balatonon / feléleszthető-e még a Kalóz, a Korsar? / van-e erre igény / infrastrukturális lehetőségek, megoldási javaslatok

             Nemes Attila, Dénes István, Gerő András, Holczhauser András

15:00 – 16:00

Kedvtelési céllal – avagy miként szerezhető engedély vitorlás vezetéséhez

  • Vitorlás oktatás a Balatonon a felnőtteknek / jogosítványszerzés menete / vitorlás iskolák szolgáltatásai / mi alapján válasszunk iskolát

Ebből a suliból senki nem akar lógni – avagy mit kell tudni a vitorlásiskolákról , táborokról

  • Vitorlássuli Program / utánpótlás a túravitorlázásban / élménytábor / vitorlástáborok szolgáltatásai / vitorlázóversenyzők a táborokban

             Náray Richárd (VGYE), Buzás Attila (KYC), Nagy R. Attila (NanaBoat/Katamaránsuli), Sarang Lajos, Giber Valéria

Szombat:

11:00 – 12: 00

Velünk sikló történelem – avagy a hazai vitorlázás elmúlt száz éve

  • Magyar Vitorlázás története, kezdetei, alakulása, fejlődése – Kékszalag

             Tuss Miklós, Szekeres László, dr. Kollár Lajos, Toronyi András, dr. Dulin Jenő

 15:00 – 16:00

Kártyát kapnak a versenyzők – mindent az új versenyengedélyekről

  • kártyaalapú versenyengedélyek rendszere, igénylés menete, VIHAR rendszer sajátosságai, kedvezménykártya-versenyengedély összekapcsolása, szabályok a nevezéskor, MVSZ kiemelt versenyek, rendezvények

             Fluck Réka, Holczhauser András


Csatolt képek:

Támogatóink: