Csaknem félszáz magyar opés és két futam a portorozsi edzőtáborban

Ismét népes gyerek csapat (48 fő) vett részt az Optimist Osztály Szövetség, és a MVSZ támogatásával megrendezett edzőtáboron Portorozsban október utolsó napjaiban.

Annyiban tért el az idei portorozsi opés edzőtábor a korábbiaktól, hogy most nem tartottak a csapattal a nemzetközi versenyekre készülő válogatott optimistesek, akik Portoroz helyett a Garda tavi Halloween Kupát választották az őszi szüneti programjukban - derül ki Sirmond András, a Balatonfüredi Yacht Club (BYC) egyik optimistes edzője, korábbi szövetségi kapitány beszámolójából, ami teljes egészében a klub oldalán olvasható.

A portorozsi körülmények most is kiválóak voltak az osztályszövetségi edzőtáborhoz. Az újjá épült Pirát Club, és a Bernardin szálló közelsége nagyon jó feltételeket biztosítottak a változatos reggeli tornákhoz, a vízi edzések idejének kihasználásához, és az esti elméleti előadásokhoz. Újdonság volt a két TF-hallgató lány animátori segítsége az esti játékok és vetélkedők levezetésében.

A szélviszonyok sajnos hagytak javítani valót maguk után, mivel az 5 napból a keddi napon a szélhiány és az egész napos eső miatt nem tudott vízre menni a csapat. A többi napon, ha nem is ideális szél viszonyok mellett, de összesen 12 órát töltöttek vízen, volt gyenge- és középszeles edzés, majd az utolsó nap kiváló 10 csomó feletti szél a tábor zárásaként betervezett verseny lebonyolításához. Az utazási napon 3 órát terveztünk vízen tölteni, amikor a cél a záróverseny – a „Portoroz Kupa” -megrendezése volt. Így ebbe a pakolásra és utazásra is tervezett időben, a szélváltozások miatt csak 2 futam fért bele, de azoknak reális versenyértéke volt.

A verseny eredménye 2 futam alapján:

Fiúk: 1. Érdi Félix, 2. Szokody Vincent, 3. Sági Attila, 4. Simó András, 5. Darvai Gergő, 6. Kerti Attila

Lányok: 1/3. Kátay Boglárka, 2/7. Dávoti Gréta, 3/9.Feindl Lili, 4/10. Gömbös Zsófi, 5/13. Bíró Anna, 6/16. Solymos Dorka

Támogatóink: