Zsombi megkezdte a felkészülést

Berecz Zsombor már Tokióra koncentrál. A kiváló vitorlázó jelenleg Valenciában edzőtáborozik. A többek között a riói olimpiát is megjárt sportember első idei nagyobb nemzetközi versenye várhatóan a Palma de Mallorcán lesz március végén.

Európa-bajnoki ezüstérmesünk most már gőzerővel készül Valenciában. Kialakult, hogy várhatóan idén milyen nagy versenyeken vesz majd részt. Palma de Mallorca után Hyeres következik, Ahol az első európai Világkupa verseny lesz, de számos további nagy megmérettetésre készül. Persze az év fő versenye számára aszeptember elején a balatonföldvári rendezésű Finn dingi világbajnokság, a Gold Cup lesz, amikor hazai vizeken bizonyíthat” – számolt be Berecz idei programjáról Brencsán Ábel, a Magyar Vitorlás Szövetség versenysport-menedzsere.

Berecz Zsombor jelenleg a 45. helyen áll a világranglistán, ahonnan az idei versenyeknek köszönhetően minden bizonnyal előre lép, hiszen a tavalyi Olimpia után nem indult olyan viadalon, ahol gyarapítani tudta volna világranglista pontjainak számát. A világranglistán minden frissítéskor az elmúlt egy év hat legjobb eredményét veszik figyelembe, de Zsombi esetében jelenleg csak három versenyen elért pontokat számítanak be. Tavaly betegség miatt nem utazott el a vilgbajnokságra, az Olimpia pedig nem ad pontokat a ranglistához.


Csatolt képek:

Támogatóink: