Zsombi a döntőben

Ma már csak Berecz Zsombor érdekelt a versenyben Palma de Mallorcán a 48. Trofeo S.A.R. Privcesa Sofián. Pénteken az elődöntő selejtezőn biztonsági menettel - 16. hely - biztosította a részvételét az elődöntőben. Ezen 2. lett, így indulhat az öthajós döntőben! Az elődöntőben mögötte végzett hat versenyzőből öt olimpikon volt. 

A döntőben az ellenfelei: a török Kaynar, az észt Karpak, a svéd Salminen és a holland Heiner! Az ott elért helyezése lesz a végeredménye, vagyis akár nyerhet is!

Érdi Mári a pénteki két futamon 8. és 13. helyen ért célba a nagyon erős Laser Radial mezőnyben, és ezzel a 12. helyen végzett öszetettben. Jó tavaszi kezdés, hiszen a versenyen futamot nyert és még négy alkalommal végzett az első tízben. Ha nem balszerencsés az ötödik futamban, amikor egy jó helyét vesztette el rajthiba miatt, akkor most is símán az első tízben végzett volna a sok olimpikont is felvonultató 65 hajós mezőnyben.

470-esben a Gyapjas testvérek 24. helyen végeztek, ami egyértelmű előrelépés a nemzetközi mezőnyben. Volt két parádés menetük az alapfutamok során, majd egy győzelmet is összehoztak az Ezüst-csoportban. Nem hiába edzettek idén már többször Imperiában az erős ellenfelekkel.

Virág Flóra és Jankovics Gábor Nacra 17-ben történelmet írtak, amikor megyerték a nyolcadik futamot! Magyar katamarános csapatnak ez még sosem sikerült ilyen színvonalú nemzetközi versenyen. A futameredményeik ezen kívül is enyhén javulók voltak, és végül ők is a 24. helyen végeztek.

Részletes versenyeredmények , vagy pdf fájlban letölthetők a mellékletből.


Csatolt képek:


Csatolt fájlok:

Támogatóink: