Versenybírói és versenyrendezői továbbképzések voltak

Velencén és Balatonfüreden.

Négy év után már nem túlzás hagyományosnak emlegetni a szezon előtti versenybírói és versenyrendezői továbbképzéseket. Azon túl, hogy segítik ezek az alkalmak a hazai szakemberek naprakész felkészültségét, jó lehetőség találkozni a kollégákkal a téli pihenő után, már-már hangolódva a szezonra.

Két továbbképzési alkalmat hirdetett meg a Versenybíró Bizottság és a Versenyrendező Bizottság, egyet március 1-jére Velencére, egyet pedig március 8-ára Balatonfüredre. Az érdeklődés az idei évre jelentősen emelkedett: míg az elmúlt időszakban évente 60-70 fő vett részt a továbbképzéseken, 2014-ben majdnem 100 érdeklődő hallgatta meg az előadásokat.

A délelőtti órák a 2013. év tapasztalatainak ismertetésével teltek, először versenyrendezői, majd versenybírói szempontból. A résztvevők áttekintették a szövetség szabályzatainak 2014. évre vonatkozó fontosabb változásait, valamint hírt kaptak a bizottságok tevékenységéről és a nemzetközi eseményekről.

Délután négy témát érintve változatos előadások következtek a 69. szabály, rádióhasználat, hajók találkozása, valamint orvoslati kérelmek témakörökben.

A hallgatóság aktív hozzászólásai, tapasztalatai segítettek feltérképezni a homályos területeket, amelyek az előadók segítségével váltak világossá. A komoly érdeklődés továbbra is bizonyítja a rendszeres képzés szükségességét, amely remélhetőleg pozitív hatással lesz a hazai vitorlássportra

Támogatóink: