Végleges az idei versenynaptár

A szövetség elnöksége legutóbbi ülésén véglegesítette és jóváhagyta a 2019-re érvényes versenynaptárat. Idén összesen több mint 183 bejelentett versenyt rendeznek a magyar vitorlássportban.

Végleges az idei versenynaptár, a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSz) elnöksége legutóbbi ülésén elfogadta a 2019-es évre vonatkozó versenyzési menetrendet. A www.hunsail.hu oldalon publikált versenynaptár összesen több mint 180 versenyt, köztük 45 szabadidős regattát, 56 ranglistaversenyt és 17 bajnokságot tartalmaz. Több mint 120 pályaverseny, több tucat túraverseny lesz, de sor kerül kombinált túra-pálya versenyekre is. 

Az osztályok bejelentették bajnoksági időpontjaikat is, 22 osztály kikért bajnokságot rendez, két osztály a flottabajnokság mellett döntött és 12 osztály számára az MVSz rendezi majd meg az országos bajnokságot.  A VIHAR rendszerben rögzített versenynaptárat a szövetség weboldalán itt lehet elérni.

A szövetség oldalán közzétett versenynaptárban többféle módon is lehet szűrni, ha valakit például egy klub versenyei érdekelnek, vagy egy kiválasztott hajóosztály versenyeit szeretné látni, illetve egy-egy időszakra (hónapra), de konkrét versenyre (a név alapján)  is lehet szűrni. A honlap nyitó oldalán és minden aloldalon a jobb felső sarokban megjelenő versenynaptárra klikkelve feljön a versenynaptár nyitóoldala. Itt nyílik lehetőség arra, hogy - ha nincs rá igény - ne kelljen végigböngészni mind a 185 versenyt információk után kutatva, hanem csak azt mutassa a rendszer, amire kíváncsiak vagyunk. Meg lehet tehát határozni a szűrési feltételeket akár hajóosztályra, rendező klubra, a versenyek besorolására (kategóriára és típusra) vonatkozóan.

Itt a megjelölt kritériumok alatt lévő sávok jobb oldalán található, lefelé mutató nyíllal jelzett legördülő menüből lehet kiválasztani a konkrét versenyt, klubot, hajóosztályt, amire kíváncsiak vagyunk.

A szűrés nélküli listában a jelzett módon lehet időszakot (hónapot) választani, majd az adott hónapban a konkrét verseny megjelölésére kattintva a felugró információs boxban lehet további, a kiválasztott versenyre vonatkozó adatokat megismerni.

Az MVSZ honlapján található versenynaptár a VIHAR-rendszerrel összekapcsolt, így a rendszerben rögzített versenyről minden fontos információhoz könnyedén hozzá lehet jutni.

 Szöveg: Molnár Csaba / Magyar Vitorlás Szövetség

Támogatóink: