Variens Kupa 2010

Variens Kupa

  1. április 10-11. Agárd

 

 

Kilenc hajóosztály részére rendezett versenyt a hétvégén az Alba Regia SC. Szombaton a 4-5-ös alap szélre 6-7-es befújások érkeztek, ami a metsző hidegben próbára tette a versenyzőket. Három futamra került sor az első nap, sokan vettek fürdőt az alig 10 fokos vízben, és technikai hiba is akadt szép számmal. Vasárnap már melegebb volt az idő, és bár a gyenge szél nagyon forgott, két futamot rendeztek meg.

 

Érdekesség volt a versenyen, hogy az egyébként J24-ben vitorlázó Hercsel Erik (BYC) itt debütált a finn hajóosztályban, és néhány borulástól eltekintve jól sikerült a bemutatkozása, a 16. helyet érte el. A verseny egyébként izgalmasan alakult ebben a hajóosztályban, Pál Gaszton és Beliczay Márton nagy csatákat vívott egymással, végül 1 pontos előnnyel Gaszton végzett az első helyen.

 

A meglehetősen rossz időjárás ellenére a legkisebbek teljesen profin vitorláztak, az optimistesek jól helytálltak és szépen látszik rajtuk a szisztematikus felkészítés és az eddig elvégzett munka.

 

Eredmények:

Finn: 1. Pál Gaszton ( BYC ), 2. Beliczay Márton (ARSC) 3.Huszár Géza (SIRÁLY)

Finn masters: 1. Huszár Géza, 2. Sipos Péter (ARSC), 3. Haidekker Péter (AYC)

Junior: 1. Hirschler Richard (SÉP), 2. Pajor Szabolcs (YCBP)., 3. Héjj Ádám(THE)

Laser: 1 Tomai Balázs(BYC), 2.Sulyok Miklós(ARSC), 3.Péteri Gábor(ARSC)

Laser Radial: 1 Karé Réka (BYC), 2. Haidekker Barbara(AYC), 3. Matis Ádám(VVSI)

Laser 4.7: 1 Wolf András (NVK) 2. Dénes Bence (THE). 3. Haidekker Zita (AYC)

Kalóz: 1. Huber András-Horváth Áron (PROLIGY) 2. Varjas Sándor.-Szépfy Zsombor (BYC-SVE) 3.dr. Bödör Gergely.- Makai László (BYC)

Optimist: 1. Gyapjas Balázs (BYC) 2. Gyapjas Zsombor (BYC), 3. Toth Márton (NVK)

Serdülő: 1. Toth Levente (NVK) 2. Korchmáros Sára (BYC). 3. Wolf Szabolcs (NVK)

Támogatóink: