Vadnai Benji győzelme

Vadnai Benji megszerezte idei első győzelmét a hétvégén megrendezett Mediterrán Bajnokságon.

A hétvégén került megrendezésre a dél-franciaországi Hyeres-ben a Laser hajóosztály Mediterrán Bajnoksága, ahol 11 ország 170 laserese küzdött meg egymással három hajóosztályban – Laser Standard, Radiál és Laser 4.7 – a legjobbaknak járó díjakért.

 

A regattán rajthoz álltak a SailCoach Hungary versenyzői is, akik a regattát megelőzően két hetes edzőtáborban tréningeztek bázisukon a kis dél-franciaországi szigeten, Ile des Embiez-n.

 

Az edzőtábor első felében kiváló szélviszonyok között, 18-25 csomós Mistral szélben vitorlázhattak a fiatalok, majd a második héten a szél erejének csökkenése végett a parti fizikai felkészülésre helyeződött át a hangsúly. Ile des Embiez szigetén tréningezett ugyanebben az időszakban Trevor Millar SailCoach csapata is, így fiataljainknak lehetősége nyílt a közös munkára is, mely során közel 50 laseres dolgozhatott együtt és csoportosan egyaránt.

 

A csapat a két napos hyeres-i versennyel zárta felkészülését, melyen 5 kiváló futamot sikerült teljesíteni. Kettőt szombaton, a szokásos közepes erősségű Mistral-ban, melyet vasárnap további hárommal toldott meg a rendezőség, akkor már erős, 6 beaufort erősségű szélben, mely ereje azonban szerencsére a nap folyamán fokozatosan csökkent.

 

Hazánkat Laser 4.7-ben Vadnai Benji, Radiálban Rozsnyay Domi és Hunfalvy Péter, valamint Standard-ben Bakóczy Róbert képviselte a nívós regattán.

 

Benji végig kiválóan, magabiztosan versenyzett, s szerzett három futamgyőzelmet is, mellyel óriási, 28 pontos előnnyel végzett a szerb Luka Tosic előtt, - aki a versenyt megelőző hetekben szintén a magyar csapattal tréningezett – s állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Bakóczy Robi szintén egyenletes teljesítményt nyújtva a 19. helyen végzett, míg a radiálosok versenyében Rozsnyay Domi szerepelt legeredményesebben, aki a 26. helyet szerezte meg a legnépesebb, 83 hajót számláló mezőnyben. Hunfalvy Péter iskolai elfoglaltsága miatt egy nappal hamarabb kényszerült haza utazni, így csak szombaton állhatott rajthoz, ám akkor egy előkelő 12. helyet zsebelhetett be. Sajnos azonban ezen a napon is született érvénytelen futameredménye, ugyanis az első futamon a radiálosok egy része, - köztük Péter is – pályát tévesztett, amiért később a rendezőség többed magával kizárta a futamból.

 

Fiataljaink remek versennyel zárták, s egyben koronázták meg téli felkészülésüket, Benji pedig megszerezte idei évi első győzelmét, s bővíthette amúgy sem éppen kis számú trófea gyűjteményét.

 


EREDMÉNYEK:

 

Laser 4.7:  (43 versenyző)

1. Vadnai Benjamin  (HUN – BYC)
2. Luka Tosič   (SRB)
3. Campenhoudt Marine  (FRA)

 


Laser Standard: (44 versenyző)

1. Bernaz Jean Baptiste  (FRA)
2. Collura Pierre Angelo  (ITA)
3. Pruvot Felix   (FRA)
19. Bakóczy Róbert              (HUN – SVE)

 

Laser Radial:  (81 versenyző)

1. Luther Manon   (FRA)
2. Merceron Eliot  (FRA)
3. Murphy Annalise  (IRL)
26. Rozsnyay Domonkos  (HUN – SVE)

 


A verseny hivatalos weboldala:
http://www.coych.org/

 

Eszes Bernadett

 

 

 

 

 

Támogatóink: