Újonc Kupa volt Kerekeden

Első Újonc Kupa: „Telitalálat”

A hétvégén a Kereked Vitorlásklub rendezésében került sor az Első Újonc Kupára Csopakon a még nem leigazolt táboros OP-sok, a már leigazolt kezdő verseny OP-sok, és kétszemélyes RS FEVA osztályban. A kezdeményezést a versenyzők szülei egyszerűen a „TELITALÁLAT” jelzővel illeték.

Az Újonc Kupán végül kilenc klubból összesen 68 versenyző indult, közülük:

  • 27 még nem leigazolt táboros OP-s akik fröccsöntött színes hajóikkal újabb színt vittek a kezdő versenyvitorlázásban. Ők utolsónak rajtolva egy belső háromszög pályán vitorláztak. A legfiatalabb versenyző 2009-ben született 7 éves Fináczy Gréti volt (a többszörös olimpikon és Európa-bajnoki bronzérmes Fináczy Gyurka papa legkisebb unokája). A hajókat több klub összefogása révén a BYC, CsVI, és TVSK nyújtotta.
  • 29 már leigazolt kezdő első és másodéves OP-s akik már verseny one-design optimistekkel indultak egy hosszabb, külső trapéz alakú pályán; közülük 18-en az idei évben kezdték meg a versenyszerű vitorlázását mint Újoncok, a többiek meg már idén második éve versenyeznek. A verseny révén kapcsolódott be az ifjúsági versenyvitorlázás vérkeringésbe a TVSK mint legnagyobb tagszámú hazai vitorlásklub, valamint idén lépett színre a DEBOTI SE a Mályi és Nyéki tavakról.
  • 6 hajó (12 gyerek) a RS FEVA osztályban indult, köztük a Vitorlás Suli Programból kikerült három BYC-es egység, két Optimisetesekből összeállt MVM-es egység, valamint újonnan lépett színre a fonyódi Vagabund SE is.

A még nem leigazolt táborosoknak a szombati nap volt a hivatalos fő versenynapja, külön szombat esti díjkiosztóval ahol stílszerűen a dobogókat három különböző színű feje tetejére lefordított fröccsöntött optimist jelentette. Nekik a szombati napon 3 futam került megrendezésre, majd a bátrabbak másnap is vízre szállhattak fakultatív edzőfutamokra. A táborosok a szombati növekvő szélben futamról-futamra látható fejlődésen mentek át. A rajtoknál hangosbemondóval segítették a tájékozódást a színes vitorlaerdők közepette, és a mezőny második felében megengedett volt a felzárkóztatás célú terelés is. A verseny mellett a kikötőkből kifutó nézőhajók száma alapján valaki azt gondolhatta, hogy párhuzamosan egy nagyhajós verseny is zajlik Csopakon.

A verseny szelleméhez igazodóan minden díjazott díjazásban részesült a népszerű díjkiosztó alatt. A díjakat első napon Fináczy György adta át a táborosoknak, míg második napon a Kereked többszörös ifjúsági magyar bajnokaként a legidősebb újoncként Szilasi Fábián – Bonifert Péter 420/470-es páros.

A leigazolt OP és RS Feva Újonc versenyzőknek a két nap alatt összesen 7 illetve 8 futamot sikerült megrendezni ideális körülmények között.

 

Első éves OP Versenyző

Másodéves OP versenyző

RS FEVA

 

Fehér Boróka (MVM SE)

Simonyi Kristóf (MVM SE)

Orbán Botond - Simonyi Levente (MVM SE)

 

Bagonyi Dániel (THE-YKA)

Benkő Nóra (MVM SE)

Bartis Hajni - Kassai Márkó (BYC)

 

Szokody Olivér (THE-YKA)

Kovalik Deák Bercel (DSCH)

Kovács Attila - Odonics Bende (MVM SE)

 

Fináczy Panna (Kereked)

Ugron Hanga (MVM SE)

Mészely Botond - Kiss Kapin Károly (BYC)

 

Lacza Boróka (Kereked)

Mezey Zalán (Procelero)

Kulcsár Kavics - Bató Nándor (BYC)

 

Cserveni Dániel (THE-YKA)

Szaplonczay Balázs (DSCH)

Molnár Dávid- Kocsis Gergő Boldizsár Vagabund

Köszönjük a megannyi különdíj, önkéntes rendezői feladatokat ellátók, rendező motorosok és hajópark keretében nyújtott támogatást, amely nélkül a verseny nem jöhetett volna, és bízunk az Optimist Osztályszövetség jövőbeli támogatásában.

A versenyről kisfilm is készült a vitorlásfilmezés területen mester Ladányi János által, amelyből lesz hosszabb változat, a már elkészült rövidebb verzió pedig itt látható: https://www.facebook.com/kereked/videos/1349302601765158/


Csatolt képek:


Csatolt fájlok:

Támogatóink: