Újabb három helyet léptek előre Gyapjasék San Remóban

Tovább javítottak helyezésükön a Gyapjas testvérek a Carnival Race szombati három futama során és már a 12. helyen tartózkodnak.

"Három futamunk volt 18-20 csomós szélben eléggé nagy és hegyes hullámokkal, így nem volt egyszerű a hajóvezetés szempontjából a mai nap, de nagyon jó volt gyakorlásnak" - érzékeltette a szombati körülményeket Gyapjas Balázs. Krajcban a sebességük nem volt annyira jó, hogy az elsőkkel versenyezzenek, de az látszik, hogy a tél folyamán sokat fejlődtek. "Biztos vagyok benne, hogy a másik hajónkkal - ami útban van hazafelé Miamiból - még gyorsabbak is tudunk lenni, mint amilyenek ma voltunk."

A nap végén a magyar kettős további három helyet javított pénteki esti pozícióján és az utolsó napot a 12. helyen kezdhetik. Vezet a svéd Dahlberg-Bergström egység az olasz Ferrari-Calabrò és az egy nappal korábban még első török Cinar-Cinar hajók előtt. Gyapjasék szombaton a 15., a 10. és a 9. helyeken futottak célba.

"A rajtok jól mentek, de az első futamban a  rossz oldalon vitorláztunk, így csak a mezőny második felében értünk fel a bójához, de a másik két futamban jól is taktikáztunk" - mondták. Feszített a menet, a mezőnyön is látszik már a sorozatos 3 futam, ami lassan kezdi kifárasztani az egységeket. Miamiban 5 nap alatt volt tíz futam, itt 4 nap alatt vitorláznak 11-et. "Igaz, ez a felkészülés szempontjából tökéletes, sokat vitorlázunk jó ellenfelekkel, szóval nagyon hasznos az ezzel a versennyel záruló 11 napos edzésblokk".

A Carnival Race eredményeit öt futam után itt lehet nézni.

Szöveg: Molnár Csaba / Magyar Vitorlás Szövetség

Fotó: Cserta Gábor / Magyar Vitorlás Szövetség

Támogatóink: