Új liberát avattak a Balatonon

Az MB Sailing Team április 17-én délután a Club Aliga kikötőjében tartotta meg a látványos leleplezést és a hajó felavatását.

 

A Fergeteg teljes hossza (orrsudárral) közel 16 méter, szélessége a trapézkerettel együtt 8, míg az árbocmagassága 20 méter! Az ultramodern anyagokból épült hajó súlya sokkal kevesebb az átlagosnál (1100 kg), ami több más összetevő mellett lehetővé teszi, hogy az egyik leggyorsabb tavi versenyvitorlás legyen. A Fergeteg legendás hajó, eredetileg még Opni néven megnyerte a Centomiglia-t, valamint a genfi-tavi Kékszalagot, a Bol'dor-t; az Europe Challenge-en a második helyet szerezte meg, 1996-ban pedig megnyerte a Rundum-ot a Bodeni-tavon.

 

Az MB Sailing Team tagjai közel 3000 órát dolgoztak a liberán a hajótest megvásárlása óta, hogy az április 17-i hajóavatóra minden készen legyen. A hajó már „saját lábán” érkezett Fűzfőről az aligai kikötőbe, és az első méterek megtétele után Marton Balázs tervező, építő és egyben a hajó kormányosa így nyilatkozott: „Nagyon nyugodt, kellemes hajó benyomását kelti, szépen siklik és nem akar állandóan felborulni. Az utolsó napokban már nagyon ideges voltam, hogy sikerül-e mindent pontosan beállítani a Fergetegen, és amikor az árboc is a helyére került, akkor már látszott, hogy minden rendben van, jöhetnek az edzések, a versenyek, és természetesen a Kékszalag!”

Támogatóink: