Továbbra is jól szerepelnek a magyar vitorlázók

Briliáns vitorlázással a Szamódy-Bárdos kettős a csütörtöki második futamban harmadik helyet ért el, ezzel az eredménnyel a tizedik helyen áll az összetettben! A másik 470-es magyar páros öt helyet rontott az első arany-csoportbeli napján, mivel új felállásban kellett folytatniuk a versenyt. Történt ugyanis, hogy Váradi Imre párja, Serke Áron még szerdán megsérült, a keze ott maradt a svert kaszni tövében, ami felvágta az ujját. A sérült vitorlázó nem tudta folytatni a versenyt, és Bakóczy Róbert ugrott be a helyére, amit ilyen helyzetben megengednek a versenybírók.

 

Sajnos a szerdai napon még egy másik sérülés is történt: a 470-es bronz csoportban versenyző Vígh Tamás – Kovács Máté kettős a verseny végeztével éppen befelé tartott a vízről, amikor az erős szélben felborultak, és a kiálló ventil felvágta a kormányos combját. Ez a páros szerencsére folytatni tudta a bajnokságot, és csütörtökön az eddigi legjobb helyezésüket érték el a verseny során a harmadik futambeli 16. pozíciójukkal.

 

420-ban a Rozsnyay-Czeizel kettős egy hetedik és egy kilencedik helyezéssel öt pozíciót javítva feljött a hetedik helyre az összetettben, sajnos Grams Dominik és Petrahai Gergely egyelőre hátrébb csúszott a tegnapi ötödik helyről.

 

Az arany csoportos magyar egységek helyezései a csütörtöki nap után:

 

420:

  1. Rozsnyay Domonkos – Czeizel Jonatán (Spartacus) 57.
  2. Grams Dominik – Petrahai Gergely (THE) 64.
  3. Gráfel Vince – Doubravszky Bálint (THE) 79.
  4. Földesi Péter – Borsos Dániel (THE) 94.

 

470:

  1. Szamódy Tamás – Bárdos Mihály (BYC) 61.
  2. Váradi Imre – Serke Áron (BYC) 102.

Támogatóink: