Több szél mint kellett

Palamosban a Christmas Race harmadik versenynapján a tramontan túlzásba vitte. A hétfői szélcsend és a keddi remek futamok után szerdán reggel űjra hiányzott a szél. De aztán megjött és délben már 25 csomó körül fújt, és fokozatosan erősödött. A 49erek kivételével minden pályán végigküzdöttek egy-egy futamot, de azután tovább erőltetni, újabbat rajtoltatni nem lehetett, mert a tramontana végképp bedurvult és 30 csomó felett fújt.

A női Laser Radial futamon Érdi Mári 2. helyen ért célba Allison Young mögött, így ők ketten már markáns előnyre tettek szert összetettben az utolsó nap előtt. Youngnak van 7 pontja, Márinak 8, a harmadik helyezettnek 21.

470-esben a Gyapjas-testvéreknek nagyon peches napja lett a szerdai. Az eredménylistában tévesen szerepel DNC a nevüknél. DNF lenne a helyes, mert elrajtoltak és versenyeztek. Jól vitorláztak, az élmezőnyben voltak, amikor krajcban leszakadt a trapézuk. Zsombor természetesen kiesett, az egyedül maradt Balázs pedig felborult. Összeszedték egymást és a hajót, de tovább menniük trapéz nélkül ilyen szélben  értlmetlen volt. Jelenleg 7-ek összetettben, de bíznak abban, hogy az utolsó napon lesz még futam. Az ötödik után ugyanis már kiesőt számolnak, és akkor visszaugorhatnak a dobogóért folyó harcba.

Ám az ő pechük ellenére a nap magyar szempontból nagyon pozitívan zárult, és nem pusztán Érdi Mári jó versenyzésének köszönhetően. A férfi Laser Radial osztályban az U17 korosztályos Zink Leon a tutuló szélben, a kőkemény menet végén 6. helyen ért célba! Összetettben ezzel feljött a 10. helyre.

Részletes eredménylista a verseny honlapján: http://www.christmasrace.org/en/default/races/race-resultsall

Napi video a You Tube-on:


Csatolt képek:

Támogatóink: