Tavaszi bajnokság

Dockyard Kupa 2010. - Tavaszi bajnokság

Kertész Gábor emlékverseny a Finn osztály részére

  1. április 17-18., Balatonfüred

 

 

Hét hajóosztály 54 egysége vett részt a hétvégén a Tavaszi bajnokságon, amelyet a Magyar Vitorlás Szövetség rendezett meg Balatonfüreden. A verseny szombaton 2-4-es szélben kezdődött, ami viszont a nap végére leállt, a harmadik futamot félbe kellett szakítani.  Vasárnap 1-2-es szélben folytatódott a bajnokság, így a gyengeszeles hétvégén összesen 4 futamra került sor, a katamaránoknál 6 futamot sikerült megrendezni.

 

Repülő hollandiban az új hajót avatott a Majthényi-Domokos (SVE) világbajnok kettős, és magabiztos győzelemmel fejezte be a versenyt. Nem volt ennyire könnyű a győzelem a másik hajóavató egységnek, Beliczay Márton (ARVSC) finnben szoros küzdelemben végzett az első helyen. Első futamban elért győzelmével ő nyerte a 2005-ben tragikus körülmények között elhunyt Kertész Gábor emlékére alapított kupát. A finneseknél a 3. helyet érte el Szilvássy Attila (ARVSC), aki három év után tért vissza a versenyzéshez, és készül a spliti masters világbajnokságra.

 

470-ben pontazonossággal a Váradi Imre-Serke Áron (BYC) és a Karácsony Réka-Loidl Nóra (Raffica VSE) egység bizonyult a legjobbnak, Laserben pedig a junior korú Kaiser Kristóf (BYC) nyert három futamgyőzelemmel. Laser Radialban Hegedűs Fanni (BYC), a Star-ban a Tenke Tibor-Bezeréti Miklós (SVE-VVEB) egység aratott papírforma-győzelmet, a katamaránoknál pedig a Diószegi Zoltán-Jankovics Gábor (KSE) kettős végzett az első helyen.

  Eredmények

Támogatóink: