Szparis győzelem az Optimist Csapatbajnokságon

Idén a dobogóra két  Szparis csapat is felállhatott a THE-ben rendezett Optimist Csapatbajnokságon. A házigazda klub versenyzői pedig a 2. helyen végeztek.

Az augusztus második felében, Tihanyban, a THE rendezésében futott Optimist Csapatbajnokságon összesen 12 csapat indult, csapatonként 4, helyenként hajóval. Az első napon pompás, 15-20 csomós szélben zajlottak a körmérkőzés összecsapásai. A mezőnyt a rendezőség két, 6-6 csapatos csoportra osztotta, amíg az egyik csoport meccesi zajlottak, a másik tagjai a parton várakoztak.

A második napon a körmérkőzések során kialakult sorrend alapján kialakított kiesés szakasz kezdődött, de sajnos nem volt elég szél, így a kieséses szakaszból csak 4 futamot tudtak vitorlázni a versenyzők. 

A harmadik napot korábban indította a rendezőség és a keleties, majd északira forduló gyenge szélben végig tudták játszani a teljes a kieséses szakaszt és a hozzá tartozó vigaszágat is, majd jött a "hegy királya" játék, ahol mindenki kapott még egy esélyt a továbbjutásra. Az utolsó az utolsó előttivel játszott, majd a győztes ment tovább a következő ellenfélre egészen az első helyig. Ennek a legnagyobb nyertese a BYC lány csapata lett, akik a 9. helyről az 5. helyig tornázták fel magukat.

A kieséses szakaszt itt lehet tanulmányozni.

A "hegy királya" és a teljes végeredmény itt látható.

Szöveg és képek: Tihanyi Hajós Egylet (THE)

Támogatóink: