Szövetségi koordináció a kistavak vitorlázásának fejlesztéséért

Orfűn találkoztak a hazai kistavakon működő vitorlás egyesületek vezetői és a Magyar Vitorlás Szövetség képviselői, hogy megvitassák, miként működhetnek együtt a Balatonon kívüli vízterületek vitorlázásának fellendítése terén.

A május elsején lezajlott találkozón képviselete volt a Fertő tónak, a Velencei-tónak, a Hejőkeresztúri-tónak, a Tisza-tónak és természetesen az orfűi Pécsi-tónak. A Magyar Vitorlás Szövetséget dr. Kollár Lajos elnök, Holczhauser András főtitkár és Brencsán Ábel versenysport manager képviselte. Házigazdaként jelen volt Füziné Kajdy Zita Orfű polgármestere és Rács Zoltán a Pécsi-tavat üzemeltető NKft. ügyvezetője is.

A megbeszélés, a felújított orfűi vitorlástelep megtekintésével kezdődött, ahol Anka Attila OVE elnök bemutatta a megvalósult felújítást. A bejárást követően, a résztvevők a Kemencés Udvar különtermében vitatták meg a Balatonon kívüli vízterületek problémáit, vitorlás sportjának fejlesztési lehetőségeit. A tavak képviselői bemutatták programjaikat, terveiket és megjelölték azokat a területeket, ahol az MVSZ segítségét várják. A főtitkár vázolta a szövetség kistavas koncepcióját és a hallott programokhoz való kapcsolódási lehetőségeket. A konferencia eredménye, hogy követhető stratégia alakult ki a kistavas vitorlázás kapcsán, ami a résztvevők igényeit veszi alapul és igazodik a szövetség lehetőségeihez.

Támogatóink: