Székely Szilvia

Nehéz időszakot élünk meg ezekben a napokban, amikor a vitorlás sport meghatározó személyiségei hagynak itt minket. Székely Szilvit lehetett szeretni és nem szeretni, de abban mindenki egyet ért, hogy nagyon sokat tett a vitorlázásért.

Szilvi 1970-ben kezdett vitorlázni testvérével Antallal az Orfűi Vízügyi Vitorlás Egyesületnél. Négy évig együtt kalózozott a testvérpár, majd Szilvi női párosban folytatta Vincze Sárávál 1978-ig. Két gyermeke született Dezső és Dóra, akik természetesen mindketten vitorlás versenyzők lettek. 1981-ben leigazolt a Maharthoz Siófokra, és ott 1985-ig versenyzett szintén Kalóz osztályban.Ezután szakmai karrierje miatt a vitorlázásban hosszabb szünet következett a számára. Kulturális rendezvényeket szervezett külföldön és itthon, illetve egy nagy könyvesboltot vezetett a budapesti Váci utcában.

1995-ben betegség miatt abba kellett hagynia ezeket a munkákat. Ekkor tért vissza vitorlázáshoz, már nem versenyzőként, hanem szervezőként. A Velencei-tavi Sirály Vitorlás Klubban Agárdon vetette bele magát a munkába. 1998-tól 2005-ig a Finn Dingi Osztályszövetség főtitkára volt. 2001-ben agárdi székhelyét balatonfüredire váltotta. Attól fogva elsősorban az MVSZ telepen, az ott zajló versenyek körül tevékenykedik. Világversenyek, (például a Zoom Világbajnokság, Soling EB stb.) és nagy nemzetközi versenyek szervezésében és lebonyolításában vett részt. Sokat tesz azért is, hogy régi versenyzőket visszacsalogasson a vízhez. Nevéhez fűződik az agárdi Laurel Kupa megszervezése, amelyen az ötven évesnél idősebb finnesek vehetnek részt. Ennek révén számos nagy versenyzőt, olyan egykori bajnokokat is visszahozott a versenyvilágba, akik évek, évtizedek óta nem álltak rajthoz.

Támogatóink: