Summer Regatta ifjúsági verseny

Igazi nyári kánikulában került megrendezésre hétvégén a három napos Summer Regatta ifjúsági vitorlás versenyre Balatonfűzfőn.

A nagy meleg és hőségriadó ellenére igazán elégedettek lehettek az időjárási viszonyokkal a regattára érkező három hajóosztály, - optimist, laser radiál és laser 4.7 – versenyzői. A három nap leforgása alatt kellemes délies szélben összesen kilenc futam került lebonyolításra, dicsérve a rendezőség kiváló munkáját. Pergős futamok, gyors rendezés, kevés várakozás jellemezte a versenyt, így az enyhe nyári szélben már az első két nap leforgása alatt 8 futamon túl volt az ifjúság, mely következtében az utolsó nap már lazábban telhetett, melyen már csupán egyetlen futam került megrendezésre.
Mivel több nemzetközi verseny is folyt ugyan ezen hétvégén, - optimist EB, ISAF Youth Worlds, Intervela – így a mezőnyök létszáma valamivel csekélyebb volt a megszokottnál, ám a küzdelem ugyan olyan éles volt a helyezésekért.
Laser radiálban a Byte EB-ről néhány napja bronzéremmel hazatért Bathó Péter egyeduralmának lehettünk tanúi. Peti ugyanis minden futamon elsőként szelte át a célvonalat, s nem hagyta ellenfeleit egyetlen futamon sem érvényesülni. A második helyen Fehér Mátyás végzett holtversenyben a bronzérmes Jung Ádámmal. 
Laser 4.7-ben Huszka Mátyás emelkedett ki társai közül, aki hét pontos előnnyel végzett Wolf András előtt, a dobogó harmadik fokára pedig Takács Levente állhatott fel. A lányok versenyében Kiss Betti szerepelt a legjobban, aki az összesített lista hatodik helyét szerezte meg.
A legnépesebb mezőny ezúttal is a legifjabbaknál, optimistben gyűlt össze, melyben 44 fiatal versengett egymással a trófeáért. Ezúttal az aprónép képviselői, azaz a fiatalabb serdülők szerepeltek jobban, s mutathatták meg idősebb társaiknak, edzőknek és szülőknek kibontakozó tehetségüket. Az első helyezést magabiztos vitorlázással, 8 futamgyőzelemmel Tóth Levente szerezte meg az ugyancsak serdülő Wolf Szabolcs előtt, míg az összesített lista harmadik helyezése, egyben az ifi kategória győzelme Varga Dánielé lett. A serdülők bronz érmét a szlovén Mara Turin szerezte meg, míg az ifi ezüstöt az osztrák Christoph Haan, a bronzot pedig Szalai Kóta gyűjtötte be.
E.B.
Részletes eredménylista:

Támogatóink: