Subaru Nagyhajós Bajnokság II.

A keddi remek szélben lebonyolított futamok megmentették a Subaru Kupa Nagyhajós Bajnokság második fordulóját. 

Az első napi két gyengeszeles futam utáni két nap reménytelen várakozása már bizonnyal kikezdte a versenyzők és rendezők lelkét, amikor végre - sajnos a bajnokságon csak erre az egyetlen napra - gyönyörű északnyugati szél támadt fel, amely ragyogó napsütéssel is párosult. 
A flottabajnokságot futó Yardstick II. és III. valamint Sudár Sport osztályok pályáján három, a másikon négy futamot vitorláztak a versenyzők. 
Sajnos a Melges 24 osztály egyik rajtjánál hibázott a rendezőség, így azt a futamot törölni kellett. 
Mivel szerdán már nem fújt egyenletes irányú, a pályák kitűzésére alkalmas szél, a versenyrendezőség újabb futam nélkül befejezte a bajnokságot.
A versenyen a hét osztályban négy magyar bajnoki és hátrom flottabajnoki cím talált gazdát.
Fölényesen győzött a Scholtz 22 osztályban a Belle Örs kormányozta hajó, amelyen Sárközy András és Rauschenberger Miklós mancsaftolt.
Hasonló magabiztosssággal lett első a Reginák között az Amitié Holzhauser Andrűás vezetésével.
Sokkal szorosabb, kiélezett verseny folyt az aranyéremért a Sudár Regatta és Melges 24 osztályokban. Sudár Regattában Gömbös Lóránd, Sipos Péter és Horgos Tamás megvédték bajnoki címüket. Három futamot nyertek a hatból, de ugyanerre volt képes a második helyezett csapat Kutics Krisztián kormányzásával.
Melges 24-ben egyetlen pont döntött a Kelemen Tamás kormányozta Proximo javára, az ezüstérmes Virussal szemben, ahol Gémesi Gyula ült a kormánynál.

Támogatóink: