A sikerhez vezető út

A sikerhez vezető út címmel tartottak előadást az MVSz gondozásában megjelenő kiadványok készítői.

Holczhauser András a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) főtitkára értékelte az elmúlt év eredményeit. Hatalmas sikernek tartja Berecz Zsombor világbajnoki címét és az ifjúsági és nagyhajós sportolók létszámának jelentős növekedését.

Bemutatta, hogy a szövetség és a klubok egységet alkotnak, ami jótékony hatással van a versenyzők eredményeire, de elmondta azt is, hogy a versenyzői és edzői életpálya kialakításán még dolgozni kell. A főtitkár szerint az MVSZ-nél fókuszba került az oktatás-fejlesztés, aminek hosszútávú hatásai lehetnek. Nagy eredményeknek tartja az World Sailing auditjára előkészített Vitorlás Suli programot és az ehhez kapcsolódan megjelentetett új oktatási segédanyagokat, mert ezek minőségi garanciát jelenthetnek a vitorlás oktatásban.

Brencsán Dávid - a 2018. évi Optimist VB csapat edzője - újító szemléletével áll az ifjúsági sportolók neveléséhez. Elmondta, hogy az élménygazdag sportolás és az egyéni fejlesztés a legfontosabb, az eredmények csak ez után jönnek. A fejlesztő elvű nevelést nagy kihívásnak tartja, de megéri.

Dávid ez után a  2018. évi Optimist világbajnokságra készített, saját fejlesztésű szoftveréből mutatott érdekes szélméréseket, amelyek szintén hozzáadtak a magyar csapat eredményességéhez. A világbajnokságon végzett mérések közreadásával is jó példát mutat a közös gondolkozásra, emellett szorgalmazza gységes tudásanyag megalkotását is.

Hodács Attila részletesen elemezte az elmúlt évek ifjúsági statisztikai adatait. Megmutatta a mostani olimpikonjaink egykori kishajós fejlődését , valamint azt is milyen edzés-verseny arány garantálja leginkább a sikereket.

A célállítás fontosságáról beszélt, a célok eléréséhez szükséges lépéseket részletezte. Kitért a modern edzői segédeszközök használatára. Attila is úgy látja, hogy a jövőben a modern technológiai eszközök ismerete és használata kulcskérdés lesz. Nyitottnak kell lenni a modern eszközökre és a társtudományokra is.

 Fotók: Szántó Áron / Magyar Vitorlás Szövetség


Csatolt képek:

Támogatóink: