Remek edzés a Kékszalagra: 80 kilométer, 25-28 csomós szél

Az RSM2 katamarán nyerte az Ezüst Szalag éjszakai túraversenyt, amely jó felkészülési lehetőség volt az 50. Kékszalag Erste Nagydíjra. 

A múlt szombaton este rajtolt el az Ezüst Szalag éjszakai túraverseny, amely Balatonföldvárról - Balatongyörök - Balatonföldvár útvonalon zajlott. A rajtnál 25-28 csomós, pöffös északnyugati fújt, ez próbára tette a versenyzőket, két katamarán is felborult. A versenyt a Vándor Róbert kormányozta RSM2 kamatamrán nyerte: a modifikált  AC 45-ös 3 óra 4 perc alatt teljesítette a több mint 80 kilométeres távot.

Az egytestű vitorlások – ők tették ki a 44 induló zömét – lényegesen nyugalmasabban rajtoltak, mindenki előre, reffeléssel készült fel a szélre. Ez a pálya ebben a szélben sebességi verseny volt, abszolútban negyedikként a Trentasette futott be, Lacsny Gergellyel a kormánynál. Különdíjas lett Gerő András és Gerő Ildikó, akik a mezőny messze legkisebb hajójával, egy Kalózzal teljesítették a távot. A rajt előtti haváriasorozatuk nem szegte kedvüket, siklatva, ahol lehetett spinakkerezve küzdötték végig a versenyt.

A verseny átlagos túraversenynél kicsit hosszabb, de mégis kezelhető távja jó edzés volt a Kékszalagra, hiszen az idén ötvenedik tókerülő talán legszebb része a napnyugta és legizgalmasabb szakasza az éjszaka. Az idei Ezüst Szalag volt az első – de egészen biztosan nem az utolsó, hiszen hagyományteremtő szándékkal szervezte meg ezt a versenyt a Spartacus Vitorlás Egylet. 

Az Ezüst Szalagról további érdekes részleteket a Spartacus Vitorlás Egylet itt elérhető sajtóanyagában olvashat. A verseny teljes eredménylistája pedig a csatolt fájlban (pdf) olvasható.

Fotók: Cserta Gábor


Csatolt képek:


Csatolt fájlok:

Támogatóink: