Rekordlétszám az Optimist bajnokságon

Hivatalosan a regisztrációkkal ma kezdődött el és augusztus 25-ig tart Balatonföldváron az Optimist magyar bajnokság. Holnap következnek már a futamok, amelyekről az MVSz támogatásával a sailinfo.hu/vitorlas oldalon élő GPS nyomkövetés lesz látható a futamokról. Erre a címre az OP bajnoksága könnyebb elérhetőség érdekében a honlapunk címoldalán a váltakozó képek mögött egy banner is mutat majd.

Napi eredmények a Spartacus VE honlapján

A magyar egyesületekből csúcsot jelentő 126 egység nevezett a 2016. évi bajnokságra.

"Az eddig megszokott utánpótlás-nevelő egyesületeken kívül ezúttal a versenyeken eddig nem látott klubok versenyzői is neveztek a bajnokságra. Nagyon örömteli dolog ez, hiszen azt jelzi, hogy növekszik az Optimist vitorlázás, az vitorlázás utánpótlás bázisa." - mondja Török Péter a rendező egyesület optimisteseinek edzője. 2015-ben Balatonfüreden 97 optimistes nevezett a bajnokságra, igaz a versenyre akkkor - mivel az eredeti időpontban nem lett megrendezve - csak októberben került sor.
Emlékeztetőül Ladányi Jánosnak az MVSz megbízásából készült videója a 2015-ös bajnokságról:

"A nagy létszámra való tekintettel csoportbontásban fognak a gyerekek vitorlázni, ami minőségében emeli a verseny színvonalát." - folytatja a verseny bemutatását Török Péter - "Lesznek kvalifikációs, majd a verseny második felében döntő futamok. Négy napon át zajlik a verseny, amely pénteken ér véget. 12 futamot tervezünk. Úgy az ifjúsági, mint a serdülő mezőnyben nagyon erős küzdelem várható, mert rengeteg jó versenyző van Magyarországon, akik közöl többen is képesek arra, hogy győzzenek. A fiatalabbak között is vannak olyanok, akik akár az abszolút elsőségre is esélyesek. Ha neveket is kellene mondanom, akkor a serdülők közül kiemelném Bányai Attilát (BYC), Nagy Bendegúzt (BYC), Borda Leventét (KYC), Tóth Attilát (KYC), míg az ifik közül a Lászlófy testvérek (Spartacus), Jeney Máté (Spartacus), Kovács Attila (MVM SE), Papp Péter (Soproni Építők) és Rédling Balázs (Procelero) neve ugrik be elsőre, mint legesélyesebbek, de egy bajnokságon akár olyan versenyző is extrát hozhat ki magából, akire nem gondolnánk."

Az Optimist bajnokság a nagy versenyzői létszámával minden évben jelentősen befolyásolja egyesületek közötti pontverseny alakulását.

"Az elmúlt két évben a Spartacus Vitorlás Egylet elég nagy előnnyel nyerte ezt a pontversenyt. Idén talán picit nyitottab küzdelem várható, elsősorban a BYC, illetve a THE és az MVM SE versenyzői révén."

Napi eredmények a Spartacus VE honlapján

Támogatóink: