Prominens részvétel az Esterházy-Regatta megnyitóján

Június 25-én, szombaton a Fertő tó partján, az Eszterháza Kulturális-, Kutató- és Fesztiválközpont és a  Fertő-tavi Vitorlás Szövetség a vízitelepén családokat hívogatott természetközeli programokkal, 26-án vasárnap fotókiállítással és kirakodóvásárral várja az érdeklődőket a fertőrákosi Püspöki Palotában. 

De nem csak a tó partján zajlottak és zajlanak az események ezen a héten a családok, gyerekek számára szabott programokkal, hanem a vízen is, ahol szombaton a vitorlás hajók egy kétfutamos nagyhajós versenyen küzdöttek a győzelemért.

A hagyományteremtő vitorlás regattát Herceg Esterházy Antal nyitotta meg, és jelen volt Holczhauser András is az MVSz főtitkára..

Remek napsütésben, erősödő szélben indult az Esterházy-Regatta a 20 hajó részvételével, ami a Fertő-tavon nagyhajóban jelentős létszámnak minősül.

A regattát díjkiosztó és Vándorkupa átadása, a rendezvényt pedig helyben, kondérban főzött vacsora zárta. A Fertő-tavi Vitorlás Szövetség örömmel mutatta be a Vízitelepet, ahol mindenki megismerkedhet a vitorlázás és a Fertő-táj szépségeivel.

A régió borai, a Fertő-Hansàg Nemzeti Park szolàrhajója és a Ska Tunes esti közreműködésével remélhetőleg hagyomàny született az év legjobb nyàri hétvégéjén. 

FVSZ 


Csatolt képek:

Támogatóink: